SERIE A

NAPOLI - MILAN 2:2 Sjajan derbi u Napulju, Rebić asistirao za vodstvo Milana

Foto: EPA

NAPOLI i Milan podijelili su bodove u posljednjoj utakmici 32. kola Serie A. Završilo je 2:2.

Rebić nastavlja sa sjajnim igrama, danas je asistirao

Odlična utakmica na San Paolu u Napulju. Mogli ste je pratiti uživo na Indexu, a tijek susreta nalazi se niže u članku.

Gosti su poveli u 20. minuti pogotkom Thea Hernandeza na asistenciju Ante Rebića. Hrvatski napadač dobio je loptu na lijevoj strani obrane Napolija, okrenuo se i lijepo prebacio loptu na drugi kraj kaznenog prostora gdje je sam čekao Hernandez i bez problema zakucao loptu u mrežu. Gol možete pogledati OVDJE.

Hrvatski napadač igra fenomenalno u posljednje vrijeme. Od nastavka prvenstva zabio je Juventusu, Laziju, Romi i Lecceu, a Milan je u svim tim utakmicama pobijedio. Danas nije zabio i Milan nije uzeo sva tri boda.

Gosti su stigli u vodstvo iz prve prave prilike nakon nekoliko odličnih šansi domaćina. Napoli je nakon tog šoka zaigrao još bolje i brzo izjednačio. Insigne je u 35. minuti nabacio iz slobodnjaka, Di Lorenzo pucao glavom iz velike blizine, Donnarumma obranio, ali je Di Lorenzo uspio zabiti iz odbijanca.

Napoli je na vodstvo čekao do 60. minute, kada je Callejon s desne strane dodao nisku loptu u šesnaesterac, a Mertens sjajno ispratio i zabio za 2:1.

Milan se vratio iz penala pa ostao s desetoricom

Milan je do boda stigao u 77. minuti s bijele točke. Nakon udarca Rebića, Bonaventura je došao do lopte u šesnaestercu i pao poslije kontakta sa Srbinom Maksimovićem. Prosvjedi igrača Napolija trajali su nekoliko minuta, cijelu situaciju provjerio je VAR, ali penal je ipak dosuđen. Siguran strijelac za 2:2 bio je Kessie.

Gosti iz Milana su pred sam kraj utakmice ostali s igračem manje nakon što je Saelemaekers u dvije minute dobio dva žuta kartona. Belgijac je ušao na poluvremenu.

Gattuso prvi put kao trener igrao protiv kluba koji mu je dao sve

Bila je ovo prva trenerska utakmica slavnog Gennara Gattusa protiv Milana, kluba u kojem je proveo 13 godina kao igrač te godinu i pol kao trener.

Nakon 32. kola Napoli je ostao šesti, a Milan sedmi. Razlika između njih i dalje je dva boda (52-50). Šesto mjesto vodi u kvalifikacije za Europa ligu, a peto izravno u to natjecanje. Peta je trenutno Roma s 54 boda. Napoli je već osigurao nastup u Europa ligi osvajanjem talijanskog Kupa. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

TIJEK SUSRETA:

KRAJ! 2:2 u Napulju! Sjajna utakmica u kojoj smo vidjeli četiri pogotka, jedanaesterac i crveni karton.

90' Pet minuta sudačke nadoknade.

88' Rebić je odigrao svoje za danas. Zamijenit će ga Rade Krunić.

87' Crveni karton za Milan! Saelemaekers, koji je ušao na poluvremenu, dobio je dva žuta u dvije minute. Kakva glupost Belgijca!

84' I peta zamjena kod Napolija. Politano za Callejona.

77' Dva žuta za Milan u dvije minute, Hernandez pa Conti.

74' Gattuso s još jednom duplom zamjenom. Izvadio je dva najbolja igrača. Milik je ušao umjesto Mertensa, a Lozano će zamijeniti Insignea.

73' GOOOL! 2:2! Kessie je sigurno zabio iz penala! Nakon udarca Ante Rebića, Bonaventura je došao do lopte u šesnaestercu i pao poslije kontakta sa Srbinom Maksimovićem. Prosvjedi igrača Napolija trajali su nekoliko minuta, cijelu situaciju provjerio je VAR, ali penal je ipak dosuđen.

66' Gattuso uzvraća s dvije zamjene. Elmas umjesto Lobotke i Demme umjesto Ruiza.

61' Odmah nakon pogotka Napolija dvostruka zamjena kod Milana. Bonaventura će zamijeniti Calhanoglua, a mladi Leao Ibrahimovića.

60' GOOOL! Napoli vodi 2:1! Nakon smislene akcije, Callejon je s desne strane dodao nisku loptu u šesnaesterac, a Mertens sjajno ispratio i zabio za vodstvo domaćih!

53' Callejon je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla visoko iznad gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme! Kod Milana će Alexis Saelemaekers zamijeniti Lucasa Paquetu.

POLUVRIJEME. 1:1. Napoli je bio puno bolja momčad u prvih 45 minuta. Deset udaraca, od kojih sedam u okvir gola, dok je Milan iz svog jedinog pokušaja zabio vodeći pogodak.

45' Igrat će se još dvije minute u prvom poluvremenu.

35' GOOOL! 1:1! Insigne je nabacio iz slobodnjaka, Di Lorenzo pucao glavom iz velike blizine, Donnarumma obranio, ali je Di Lorenzo iz odbijanca izjednačio!

30' Drugi žuti u redovima Napolija, ovoga puta za Marija Ruija.

23' Zielinski je vrlo dobro pucao iz velike udaljenosti, ali lopta odlazi blizu desne stative. Sjajna utakmica u Napulju!

20' GOOOL! 0:1! Milan vodi nakon što je Napoli propustio tri prilike! Zabio je Theo Hernandez na asistenciju Ante Rebića! Rebić je dobio loptu na lijevoj strani obrane Napolija, okrenuo se i lijepo prebacio loptu na drugi kraj kaznenog prostora gdje je sam čekao Hernandez i bez problema zakucao loptu u mrežu. Rebićevu asistenciju pogledajte OVDJE.

19' Donnarumma opet brani! Callejon je bio jedan na jedan s golmanom Milana, ali je tromo pucao u njega i upropastio veliku, veliku priliku!

17' Nova prilika za Napoli! Insigne je pucao s poludistance i pogodio desnu vratnicu!

15' Rebić se u obrani vraća skroz do sredine terena kako bi pomogao ostatku momčadi, pritom je skrivio jedan prekršaj.

14' Prilika za Napoli! Mertens je odlično prošao po lijevoj strani i isto tako sjajno pucao, ali Donnarumma sjajno brani!

10' Prvi žuti karton na utakmici, za Napolijevog Di Lorenza.

1' Počela je utakmica na San Paolu!

Postave

NAPOLI: Ospina - Rui, Koulibaly, Maksimović, Di Lorenzo - Zielinski, Lobotka, Ruiz - Insigne, Callejon, Mertens

MILAN: Donnarumma - Hernandez - Romagnoli, Kjaer, Conti - Bennacer, Kessie, Calhanoglu, Paqueta, Rebić - Ibrahimović

Pročitajte više