navijači

Ovo je Torcidin sektor na zapadu ruševnog Maksimira. Navijači Hajduka tik do loža

Foto: Index

DINAMO od 21:05 u derbiju 34. kola HNL-a dočekuje Hajduk na Maksimiru, koji je zbog ruševnog stanja nakon potresa u Zagrebu te zbog pandemije koronavirusa za ovu priliku bitno smanjenog kapaciteta.

Za najveći hrvatski derbi u prodaju je pušteno samo 5970 ulaznica. Zapad dolje - 1656 od kojih je 300 namijenjeno navijačima Hajduka, zapad gore - 967, sjever dolje 1633 te sjever gore 1488 ulaznica.

Navijači Hajduka, koji će zbog navedenih razloga biti nikad malobrojniji na najvažnijem gostovanju, bit će smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača. Dva sektora pored njih bit će prazna, kao i dva sektora na tribini iznad tog sektora. 

Torcida inače već dulje od 20 godina na Maksimiru navija s južne tribine. Međutim, ionako narušena statika Dinamovog stadiona doživjela je novi veliki udarac jakim potresom koji je pogodio Zagreb u ožujku. Tako je do daljnjeg na Maksimiru zatvorena istočna tribina, a za južnu je potrebno izvršiti dodatna vještačenja.

Zato će Torcida biti na "gospodskom" zapadu i to na njegovom krajnjem dijelu, prema južnoj tribini. Zanimljivo, navijači Hajduka na ovoj utakmici bit će smješteni odmah ispod svečanih loža Maksimira. 


 

Pročitajte više