derbi između Dinama i Hajduka

DINAMO - HAJDUK 2:3 Hajduk srušio Dinamo, 19-godišnji Čuić zabio dva gola

Foto: Hajduk.hr, Pixell

DINAMO i Hajduk su odigrali 2:3 u 34. kolu HNL-a. Za Dinamo su zabili Ivanušec (13) i Oršić (61), a za Hajduk dvostruki strijelac je bio mladi Mario Čuić (30, 81), da bi u 86. u svoju mrežu zabio Theophile.

U zadnjem derbiju sezone u čudnoj atmosferi pred manje od 2000 gledatelja Dinamo i Hajduk odigrali su odličan derbi, posebice u prvih 45 minuta.

Fantastičan derbi na kraju sezone 

U tom periodu igre vidjeli smo sve što nogomet čini zanimljivim i uzbudljivim. Dinamo je poveo u 13. minuti golom Luke Ivanušeca, ali mladi igrač Dinama samo je uzeo ono što mu je poklonio Josip Juranović. Nakon jednog ubačaja, branič Hajduka je želio spustiti loptu svom vrataru, ali pogriješio je i namjestio je zicer na pet metara igraču Dinama koji takvu šansu nije mogao promašiti.

Hajduk se nije raspao nakon katastrofalne pogreške Juranovića, tek je tada počeo igrati 

No kad se očekivao pad Hajduka, dogodilo se upravo suprotno. Gosti su počeli dominirati, bivali su sve opasniji, a Dinamo je prestao igrati. U 20. minuti Hajduk je dobio penal. Nakon ubačaja u pet metara Arijan Ademi je loptu dirao rukom, a sudac Bebek je nakon pregleda snimke opravdano pokazao na 11 metara. Ipak, Mijo Caktaš je promašio vrata.

Golčina 19-godišnjeg Čuića i katastrofalna utakmica braniča Švicarske

No to nije zaustavilo Hajduk. Gosti su zasluženo izjednačili u 30 minuti. Bio je to divan gol mladog Čuića. Eduok je napravio odličan posao, zagradio se i otresao Dilavera, na vrijeme je dodao loptu, a mladi igrač Hajduka je s 12, 13 metara zakucao u suprotni gornji kut. Gol vrijedan divljenja, ali treba reći da je branič Dinama i švicarske reprezentacije Moubandje u ovoj situaciji odigrao katastrofalno obranu. Nonšalantno je promatrao Čuića bez ikakve namjere da ga blokira.

Hajduk se nakon izjednačenja razgoropadio, a Livaković je spašavao prvaka. Miji Caktašu je obranio zicer s pet metara, a Čulini šut s 12, 13 metara nakon fantastične akcije gostiju.

I kad se očekivalo da će tako završiti zanimljivo prvo poluvrijeme, Gojak je u skoku u glavu pogodio laktom Dimitrova, a sudac Bebek mu je pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Dinamo opet poveo s igračem manje, Juranović opet darivao Modre

U nastavku je Hajduk bolje počeo, igrači Igora Tudora su tražili drugi gol i pokušavali su iskoristiti činjenicu da imaju igrača više. No Dinamo je neočekivano zabio i opet poveo. Igrala se 61. minuta kad je Stojanović s desne strane ubacio povratnu za Oršića, a nesretni je Juranović kao i kod prvog gola katastrofalno pogriješio, poskliznuo se u ključnom trenutku i ostavio Oršića samog da s osam metara probuši Posavca za 2:1.

Ludi preokret Hajduka u zadnjih 10 minuta

Hajduk je u nastavku utakmice posjedom tražio novo izjednačenje, a Dinamo se fokusirao na traženje svojih šansi iz kontri. Tempo se umirio, šansi nije bilo, a onda desetak minuta prije kraja Hajduk je zasluženo izjednačio. Nakon ubačaja na drugu vratnicu obrana Dinama je zaspala, Caktaš je dobio skok i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je Čuić bio sam kao duh i s dva metra samo glavom zakucao u mrežu.

Pet minuta prije kraja Hajduk je preokrenuo rezultat. Kreković je ubacio, stvorila se gužva, a večeras jako nesigurni Theophile je pogodio vlastitu mrežu.

DINAMO - HAJDUK 2:3

Tijek utakmice:

KRAJ

86' GOOOOOOL! Kakva utakmica. Hajduk sad vodi. Nakon ubačaja Krekovića i gužve, autogol je zabio večeras izrazito nesigurni Theophile. 

81' GOOOOOL! Hajduk je opet izjednačio, a ponovo je pogodio 19-godišnji Mario Čuić. Nakon ubačaja na drugu vratnicu obrana Dinama je zaspala, Caktaš je dobio skok i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je Čuić bio sam kao duh i s dva metra samo glavom zakucao u mrežu. Gol možete pogledati OVDJE.

80' Dinamo je tek u 80. minuti dobio svoj prvi korner, nakon što je Posavec morao spašavati lijepu šansu Ademija 

79' Hajduk pokušava pritisnuti domaćina, ali ništa ozbiljnije od niza bezopasnih kornera nije napravio 

72' Mijo Caktaš s 12, 13 metara dobro tuče, ali to je otišlo ravno u Livakovića.

61' GOOOOL! Dinamo opet vodi, ovaj put s igračem manje. Akciju je započeo Ademi pa je dodao za Stojanovića, a ovaj je ubacio za natrčalog Oršića. Nesretni Juranović opet griješi, poskliznuo se u ključnom trenutku i krilni napadač Dinama s osam metara zabija za 2:1.

55' Prvi korner za Hajduk u nastavku. Peti za Hajduk u ovoj utakmici. Dimitrov puca preko gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Čuže kod Dinama mijenja Kulenovića odmah na početku nastavka. 

Na Maksimiru je večeras samo 1967 gledatelja.

KRAJ PRVIH 45 MINUTA

45' Dinamo će do kraja utakmice igrati s deset igrača. Drugi žuti nakon lakta u skoku dobio je Gojak. Pogodio je nesmotreno Dimitrova i zaradio isključujući karton 

43' Što je sad obranio Livaković. Nakon ubačaja u pet metara za šut se izborio Caktaš, tukao je dobro iz blizine, ali golman Dinama čudesno skida zicer

40' Fantastična akcija Hajduka i nakon prekrasnog duplog pasa Čolina je tukao s 12, 13 metara, a Livaković jedva obranio 

38' Hajduk je dosta bolja momčad, opasnija i konkretnija. Jako dobra igra Splićana večeras.

30' GOOOOL! Divan gol mladog Čuića. Eduok je napravio odličan posao, zagradio se i otresao Dilavera, na vrijeme je dodao loptu, a mladi igrač Hajduka je s 12, 13 metara zakucao u suprotni gornji kut. Baš divan gol, ali treba reći da je branič Dinama Moumandje odigrao katastrofalno obranu u ovoj situaciji. Nonšalantno je promatrao Čuića bez namjere da ga blokira. Gol Čuića možete pogledati na OVOM linku.

20' MIJO CAKTAŠ JE PROMAŠIO PENAL! Nakon kornera je lopta pogodila u ruku Ademija. Bebek je tražio pomoć VAR-a, a onda je i sam provjerio snimku i kad je vidio da je kapetan Dinama igrao rukom, pokazao je na bijelu točku. Caktaš je promašio cijela vrata.

13' GOOOOL! Dinamo je poveo 1:0. Gol je zabio Luka Ivanušec nakon nevjerojatne greške Juranovića. Nakon jednog ubačaja, branič Hajduka je želio spustiti loptu svom vrataru, ali pogriješio je i namjestio je zicer na pet metara igraču Dinama koji takvu šansu ne promašuje.

10' Najbolja šansa do sada. Ivanušec je lijepo primio loptu i s desetak metara je tukao preko gola 

9' Jradi je provukao nekako loptu i probao je odmah tući s 18 metara, ali točno u blok 

7' Stojanović je ubacio u 16 metara, Juranović je dosta panično izbio ispred Gojaka 

5' Dinamo je izgubio loptu na centru, Čuić je proigrao Caktaša, ovaj je dodao za Eduoka, ali obrana u plavom loptu je izbacila u korner. Nakon udarca iz kuta Livaković lijepo boksa loptu 

1' Počela je utakmica na Maksimiru.

UOČI UTAKMICE:

21:00 Sudac je Ivan Bebek

20:58 Pet minuta prije početka. Ovako izgleda Maksimir

20:56 Kad je spiker pročitao da će Dinamo voditi Zoran Mamić, začuli su se zvižduci 

20:40 Na ovom linku možete pratiti sve što se bude događalo na tribinama Maksimira tijekom derbija 

20:25 Evo kako izgleda atmosfera ispred Maksimira nešto više od pola sata prije početka derbija 

20:00 Navijači Hajduka će zbog smanjenog kapaciteta Maksimira biti nikad malobrojniji na najvažnijem gostovanju. Oni će biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača. Dva sektora pored njih bit će prazna, kao i dva sektora na tribini iznad tog sektora. >>> OPŠIRNIJE OVDJE

19:50 Igrači Hajduka prvi su izašli na zagrijavanje na Maksimiru.

Sastavi:

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Moumandje, Theophile, Ademi, Gojak, Moro,  Ivanušec, Kadzior, Kulenović. Klupa: Zagorac, Marin, Hajrović, Majer, Barišić, Daničić, Julardžija, Ćuže, Hrvoj, Đira, Šutalo, Oršić

HAJDUK: Posavec, Juranović, Dimitrov, Vušković, Čolina, Jurić, Čuić, Jradi, Caktaš, Jairo, Eduok.

Klupa: Ljubić, Radić, Dellova, Nejašmić, Dolček, Čuić, Jakoliš, Brnić, Kreković.

Dva kola prije kraja prvenstva razlika između prvaka Dinama i petog Hajduka iznosi golema 22 boda, no obje momčadi u post-korona nastavku igraju jako loše. Hajduk je izgubio četiri od posljednjih pet susreta i jedva je izborio petu poziciju, zadnju koja vodi u Europu, dok je Dinamo zbog jako loših igara i rezultata u posljednje vrijeme potjerao Igora Jovićevića i vratio Zorana Mamića na klupu.

U derbiju Tudor neće moći računati na Ismajlija, Simića, Mujakića i Hamzu zbog ozljeda te kartoniranog Tahiraja, a u konkurenciju se vraća Stanko Jurić nakon ozljede.

Dinamu nedostaju Leovac i Petković zbog ozljeda, Perić se još nije opravio, a Gvardiol ima tri žuta kartona.

Zbog pandemije koronavirusa ovaj derbi se neće igrati u uobičajenim uvjetima. Vjerojatno nikad manje gledatelja neće biti na najvećem hrvatskom derbiju s obzirom na to da je u prodaji bilo 5970 ulaznica.

Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida će prvi put u Zagrebu derbi pratiti sa zapadne tribine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više