Pop koji se na prosvjedu popeo na auto i držao govor već je bio izbačen iz Crkve

KAKO smo sinoć pisali, peti dan prosvjeda u Beogradu protiv Aleksandra Vučića protekao je mirno, no s čudnom ekipom u prvim redovima. 

U Beogradu su sinoć prve redove na prosvjedu zauzeli nacionalisti i vjerski fanatici. Društvo koje je zauzelo prve redove na sinoćnjem prosvjedu koronavirus piše pod navodnicima, a osim toga i stanja na Kosovu smeta im i - čip. Na velikoj poruci koju su s vozila na kojem je razglas istaknuli nacionalisti i vjerski fanatici pisalo je: "Izdaja - Kosovo, 'Korona'; 5G i Čip, Iseljavanje Srba, Migranti". 

Zvijezda jučerašnjeg prosvjeda bio je pravoslavni svećenik Antonije Davidović koji se popeo na krov auta i držao 40-minutni govor. "Ovdje se narod okupio zbog korona-diktature. Subota je, nisam se nadao da će se narod ovako pokolebati. Kad je Srbija bila pravoslavna, bila je svima dobra, u srednjem vijeku", rekao je pop među ostalim. Za vrijeme govora je jedan prosvjednik negodovao i njega su ostali udaljili.

No on je još 2010. izbačen iz Crkve na dvije godine.

"Na svojoj sjednici 10. svibnja 2010. godine u samostanu Đurđevi Stupovi Crkveni sud Budvansko-nikšićke biskupije donio je presudu kojom je redovnik Antonije (Davidović), bivši brat samostana Crna Reka, lišen monaškog ranga, vraćen u redove laika sa svjetovnim imenom Dragan i protjeran iz crkvene zajednice dvije godine.

Svojom odlukom, a u skladu s crkvenim pravilima, Veliki crkveni sud Srpske pravoslavne crkve prenio je slučaj monaha Antonija (Davidovića) u nadležnost crkvenog suda biskupije Budva-Nikšić. Crkveni sudski tužitelj Budvansko-nikšićke biskupije na temelju prikupljenih dokaza podnio je tužbu protiv monahinje Antonije, koja mu je predana i na koju je monah Antonije u zadanom roku podnio odgovor.

Redovnik Antonije optužen je za samovolju i nemonarsku neposlušnost nadležnim crkvenim vlastima, kao i za predstavljanje brojnih neistina i kleveta, nedostojnih kršćanina, a kamoli redovnika, kršeći na taj način 4. kanon IV. ekumenskog vijeća", priopćila je 25. svibnja 2010. Srpska pravoslavna crkva. 

Pročitajte više