KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je sedam novozaraženih, u Požeško-slavonskoj šest

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

SEDAM je novooboljelih osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite dodajući kako je četvero novooboljelih iz Ivankova nedaleko Vinkovaca, a po jedna osoba iz Vukovara te Bobote i Trpinje.

Iz Stožera navode kako je ukupno 107 osoba oboljelih od koronavirusa u županiji, dok je u samoizolaciji 306 osoba, među kojima i 45 djelatnika iz sustava zdravstva.

Četiri osobe su hospitalizirane u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici.

U protekla 24 sata testirane su 94 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 3313 osoba, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Šest novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji

Na području Brodsko-posavske županije šest je novih pozitivnih osoba na koronavirus.

U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Za četiri pozitivne osobe nalazi su pristigli jučer iza podneva te su te osobe već pribrojene u jučerašnje službeno izvješće Nacionalnog Stožera CZ, dok su preostala dva pozitivna nalaza stigla kasnije.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 120, dok je broj aktivnih slučajeva 72. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 478 osoba.

Pročitajte više