Jacques nakon Splitskog festivala nije štedio kolege s estrade: Ne znaju pjevati

Foto: Facebook

JACQUES HOUDEK prokomentirao je izvedbe na ovogodišnjem Splitskom festivalu i oštro kritizirao pjevanje nekih kolega s hrvatske estrade.

"Slušam neke vokalne 'izvedbe' uživo na Splitskom festivalu. Što reći? Nedovoljno. Sjedi, jedan! Za svakog normalnog i razumnog čovjeka koji sebe naziva profesionalcem, to je nedopustivo. Ovdje čak ima i nekih jako popularnih mladih pjevača koji doslovno nisu u stanju ni sastati se s partnericom u dvoglasju. Hello? To su osnove. Fundamenti. Basics. Na tome se radi. Ponekad i godinama", započeo je Jacques.

"Ali ekipica je toliko bahata, da njima 'ne treba' da porade na svom pjevanju. Dakle, ljudi, pa gdje vam je barem zrno osnovne samokritičnosti? Tako se izložiti javno, blamirati... Ne shvaćam... Svi mi imamo svoje dobre i manje dobre dane, to je sasvim prirodno (i sam bih najradije s YouTubea poskidao neke svoje snimke), ali zaboga, pa neki nivo kod profesionalca nikad ne pada, pa ni kad si bolestan, ni kad si indisponiran... No eto, kao što često kažem; mnogi imaju glas, da, ali pjevati - ne znaju. Neka potraže profesionalnu pomoć. Pod hitno! Evo, ako baš nemaju neko 'bolje' rješenje, ja sam im spreman pomoći! Al’ treba pitati. Pa nije sramota tražiti pomoć", zaključio je.

"Istina, ima jako loših izvedbi, mislila sam da sam možda prekritična", "U potpunosti se slažem, žalosti me da su Splitski festival spustili na ovakvu nisku razinu. Nijedna izvedba od početka do kraja nije da bi čovjek rekao e baš divno, nema takve. Čast nekim starijim izvođačima, ali samo nekima", "Uhvatila sam pred kraj i mislila da griješim, da ne čujem dobro. Sad vidim da sam dobro čula. Šokirana, neću nabrajati pjevače. Ovaj događaj je bio potpuni promašaj!!! U svakom smislu", komentirali su Jacquesovi pratitelji.

Inače, sinoć je održana prva od dvije večeri jubilarnog 60. Splitskog festivala.

 

Pročitajte više