Poduzetnik s Hvara optužio kralja sapunica: Udario me i prijetio da će me upucati

Foto: Instagram/Booking

FILMSKA ekipa iz Srbije i Hrvatske stigla je na Hvar gdje bi pet tjedana trebalo trajati snimanje nove serije Jugoslovenka čije bi emitiranje trebalo početi u listopadu. 

Idejni začetnik, scenarist i redatelj projekta je Roman Majetić, nekad poznat kao kralj sapunica, koji se, kako piše Slobodna Dalmacija, sukobio s vlasnikom vile na Hvaru koju je iznajmio. 

Vlasnik vile Veljko Drinković, poduzetnik iz Jelse, tvrdi da ga je Majetić izvrijeđao, fizički napao i zaprijetio mu te otkriva da je protiv redatelja podnio kaznenu prijavu.

Drinković kaže da je sve počelo kad je 6. srpnja došao u vilu gdje je zatekao filmsku ekipu i opremu za snimanje, što ga je, tvrdi, iznenadilo, jer se navodno nisu dogovorili da će se u vili snimati. 

Drinković: Dvaput me udario

"On mi je odgovorio da će unutar vile snimati neke kadrove, a kad se ja s tim nisam složio, on mi je odbrusio: 'Ajde odje.. majmune jedan seljački, seljačino marš iz ovog prostora, ja sam to iznajmio i tu mogu raditi što me god volja.' Rekao sam mu da je vila moje vlasništvo i da me ne može tjerati vani, a on je nastavio u svome stilu: 'Je... ti sve po spisku, upucat ću te u glavu!', da bi se u toj prilici zaletio na mene i udario me dva puta", rekao je za Slobodnu. 

Sve su, tvrdi, čuli njegov sin Jurica i njegov prijatelj. 

Sukob se ponovo, navodi, dogodio 8. srpnja kad je intervenirala policija. 

"Morao sam u vilu otići radi održavanja postrojenja, da mi se ne bi dogodila šteta od nekoliko tisuća eura. No prije sam se javio policiji radi čega tamo idem i da me zaštite ako bude potrebno. Radio sam jedan sat vremena i taman kada sam po dogovoru trebao obavijestiti da je sve prošlo bez incidenta, mobitelom me je nazvao sin da mu iz radionice ponesem jedan ključ, a kada sam ga išao uzeti, pojavio se Majetić i odmah otpočeo s verbalnim napadom. Galamio je: '... Što ti ovdje radiš pi... ti materina, go... jedno seljačko, dalmatinsko, jesam li ti rekao da tu ne dolaziš?' Ja sam mu pokušao objasniti s kojim sam razlogom došao i da ne želim nikakve sukobe, međutim on se opet za mnom zaletio, a ja sam jednostavno pobjegao da me opet ne udari i sve prijavio policiji", ispričao je. 

Majetić: Naravno da mu nisam prijetio, sve ćemo prijaviti

Majetić ove optužbe poriče te tvrdi da je Drinković njemu prijetio. 

"Vilu smo od Drinkovića iznajmili putem agencije prvenstveno zbog snimanja, jer se radi o pogodnoj lokaciji. A kada smo to već basnoslovno platili 27.500 eura, tamo se smjestilo i nas četvero. Vlasnik je u vilu banuo već idući dan i počeo prigovarati zbog psa, snimanja... koristeći se nepristojnim rječnikom, spominjao je čak i nekakav metak, a nakon toga su tamo stigla još dvojica ljudi sa srpovima. Naravno, inzistirao sam da napusti prostor i da se tu više ne pojavljuje, ali on je opet došao nakon dan-dva, tako da nas namjerno provocira iz tko bi znao kojih razloga. Očito je odlučan u tome, a poslije svake komunikacije lažno me prijavljuje policiji radi verbalnog i fizičkog napada", ispričao je za Slobodnu. 

Dodao je da su na Hvar došli snimati kako bi promovirali ljepote Hrvatske te je rekao da će ovaj incident prijaviti Ministarstvu turizma i HTZ-u. 

"Naravno da mu nisam prijetio, čuli smo da se radi o incidentnoj osobi i sve ćemo prijaviti Ministarstvu turizma i HTZ-u. Cilj našeg dolaska na Hvar je, između ostalog, bio da promoviramo prirodne i kulturne ljepote, pa i mogućnosti Hrvatske, Dalmacije i otoka što se filmske industrije tiče, no vidite na što smo naišli", zaključio je. 

Pročitajte više