Srpski mediji: Hrvati vraćaju Srbe s granice

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

SRPSKI mediji javljaju kako je hrvatska policija, zbog novih mjera uslijed epidemije koronavirusa, počela s granice vraćati Srbe koji su pokušali ući u Hrvatsku.

Od jutros je Srbima potreban negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili im se propisuje obvezna 14-dnevna samoizolacija, javlja b92 dodajući da se nigdje u preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne spominje Srbija, nego pravila za treće zemlje, što je nespremne dočekalo njihove građane.

Vratili se s granice u Srbiju

Među prvima koji su noćas zaustavljeni je srpska državljanka Aleksandra Stanić koja je noćas oko 1 sat stigla na granični prijelaz sa suprugom i bebom u namjeri da ljetuje u Rovinju.

"Ispred nas je bilo tek nekoliko automobila i zbunilo nas je što su polako okretali da se vrate nazad. Nisam vjerovala da će i nas vratiti jer sam mislila da su ovi prethodni prekasno rezervirali ili zaboravili rezervirati svoj smještaj, ali onda nam je ljubazni granični policajac rekao da je dobio naredbu od šefova da od ponoći moramo imati PCR test ne stariji od 48 sati ili da 14 dana u Hrvatskoj provedemo u samoizolaciji. Vratili smo se nazad u Beograd", priča Aleksandra Stanić za portal b92.net.

Ona kaže da nigdje prije puta nije bilo obavijesti o promjeni direktive i da su tek jutros izašle informacije na koronavirus.hr.

Do danas se u Hrvatsku moglo s isprintanom potvrdom o rezervaciji smještaja i popunjenim obrascem na entercroatia.mup.hr.

Od ograničenja izuzeti su i dalje zdravstveni radnici i znanstvenici, prijevoznici i putnici u tranzitu, javljaju srpski mediji.

Pročitajte više