11 novozaraženih u Vukovaru, među njima i dijete

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

IZ VUKOVARSKOG Stožera civilne zaštite uputili su poziv građanima Vukovara da se strogo drže svih propisanih mjera HZJZ-a budući da je na području grada Vukovara 11 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je jedno malodobno dijete, dok je za 64 osobe propisana mjera samoizolacije.

Građane se moli da se posebno pridržavaju mjera socijalnog distanciranja te odluka koje na snagu stupaju od ponedjeljka, 13. srpnja.

Iz Stožera podsjećaju kako su od 13. srpnja građani dužni pridržavati se nužnih mjera obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije i to u zdravstvenim ustanovama, u javnom prijevozu, u trgovačkim objektima te zaposlenici u ugostiteljskim objektima, kao i nužnih mjera za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika koje obuhvaćaju obaveznu prijavu okupljanja nadležnim službama, obaveznu pisanu evidenciju sudionika i obavezno držanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.

"Također, molimo građane da, ukoliko primijete neke od simptoma koronavirusa, odmah nazovu svoga liječnika ili epidemiološku službu te im opišu svoje stanje i detaljno slijede njihove upute", navode iz Stožera u priopćenju te dodaju kako je dežurna ambulanta u gradskoj četvrti Borovu naselju i dalje aktivna za potencijalne bolesnike s covidom-19 u kojoj je na raspolaganju liječnički tim od 8 do 12 sati.

Podsjetimo, iz Vukovarsko-srijemske županije su jutros obavijestili o 12 novih slučajeva od čega su dva bila iz Vukovara. 

Pročitajte više