Priveden napadač na splitskog gradonačelnika

Foto: Milan Sabic/PIXSELL, Google street view

SPLITSKA policija izvijestila je da je privela napadača na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

"U odnosu na događaj fizičkog napada na 53-godišnjaka sinoć u Splitu, danas je u službene prostorije policije privedena jedna muška osoba koja se dovodi u svezu s navedenim događajem, te  je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju policije.

Podsjetimo, sinoć se u ulici Solurat u Splitu dogodio incident, a policija je dojavu dobila oko 20 sati.

Gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu napala su dvojica mladića koji su ga prvo vrijeđali i potom udarili. Koliko je poznato, gradonačelnik nije zatražio liječničku pomoć.

O napadu se na Facebooku oglasio Opara. "Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i ništa se strašno nije dogodilo. Da je bilo tko drugi bio umjesto mene ovo ne bi bila nikakva vijest. Nije vrijedno spomena", napisao je.

SDP: Na Gradsko vijeće što prije staviti raspravu o izvješću o stanju sigurnosti u gradu

O napadu na gradonačelnika Oparu oglasio se i splitski SDP:

"Bezrezervno i najoštrije osuđujemo napad na gradonačelnika našega grada Andru Krstulovića Oparu. Smatramo da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Splita što prije treba staviti rasprava o izvješću Policijske uprave Splitsko-dalmatinske o stanju sigurnosti u gradu Splitu. Naime, u rujnu prošle godine Gradsko vijeće je na tematskoj sjednici o stanju sigurnosti u Splitu zaključilo da u drugom kvartalu svake godine ta tema bude na dnevnom redu", stoji u priopćenju Gorana Kotura, predsjednika SDP-a Split.

Pročitajte više