Ogromna tuga u Zagorju nakon smrti maturanata: "Tek su počeli živjeti"

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

VELIKA tragedija dogodila se jučer nešto iza 15 sati u Bedekovčini. Dvojica maturanata iz Mihovljana utopila su se u Bedekovčanskim jezerima.

Kako doznaje Zagorje.com, radi se od 17-godišnjaku i 18-godišnjaku. Oni su se biciklima vraćali s podjele svjedodžbi iz Srednje škole Krapina te su se odlučili osvježiti u jezeru. Htjeli su proslaviti kraj škole.

Bili su u društvu još jednog mladića, koji je neplivač te se nije htio s njima okupati u jezeru. Svi trojica su bili učenici 3. razreda.

Uspjeli ih izvući, ali su preminuli u bolnici

Prema pisanju Zagorja, dvojica maturanata ušli su u preduboku i mutnu vodu te su se utopili.

Na intervenciju su stigli hitna i vatrogasci, koji su skočili u vodu. Iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci Tomislav i Denis Novosel, Ivan Odak te kupač Vladimir Turk.

Hitna ih je dugo pokušavala reanimirati, a potom su prebačeni u bolnicu. Preminuli su nekoliko sati kasnije.

Na mjesto događaja stigli su i župan Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban te načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić.

"Bili su dobri, pošteni dečki"

"Velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koja su tek počela živjeti. Bili su dobri i pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam", rekao je za Zagorje.com Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana koji je došao na jezera nakon što ga je nazvao kolega.

"Sjeo sam u auto i dojurio, jednog mladića su tada reanimirali, a drugog su bili već odvezli u bolnicu. Velika tuga je to što se dogodilo", komentirao je.

Pročitajte više