Bačić kaže da bi HDZ mogao pregovarati s IDS-om i Čačićem: Imat ćemo 76 ruku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovac Branko Bačić gostovao je jutros na televiziji N1 gdje je govorio o sastavljanju vlade nakon izbora.

Otkrio je s kim bi HDZ mogao pregovarati

“Možemo s dosadašnjim koalicijskim partnerima... Čačić je dugo s nama koalirao. Imamo dovoljno za predložiti mandatara. Za podebljavanje vladajuće većine bit će vremena koje je pred nama", prokomentirao je Bačić.

Kaže da je zatečen jučerašnjom pobjedom.

"Vidjet ćemo kako Domovinski pokret razmišlja. Teško da možemo razgovarati o bilo čemu kada ostvarite sjajan rezultat. I sam Domovinski pokret morat će se malo presložiti i shvatiti da osvajanje 66 mandata treba uvažavati i poštivati. Vjerujem da su bili šokirani, pa i ljuti, ankete su im davale više nego što su na kraju dobili. Svjedoci smo da su im građani dali manje nego ankete", prokomentirao je.

Hoće li se razgovarati s Domovinskim pokretom?

Odgovorio je i hoće li se razgovarati s ljudima u Domovinskom pokretu rekavši kako nisu skloni pojedinačno razgovarati ni s kim, pa dodaje da vjeruje kako će u pregovorima brzo doći do većine u saboru. 

Upitan tko im je prihvatljiv kao partner, za IDS kaže da je često s njima surađivao na projektima te da su otvoreni za razgovore kad je u pitanju teritorijalni preustroj Hrvatske.

Komentirao i SDP i Možemo!

"Zeleno-lijeva koalicija uzdigla se na ramenima SDP-a, kojemu fokus u kampanji nije bio na vlastitim politikama." 

Dodaje da je SDP još uvijek velika stranka i na njima je kako će se konsolidirati. 

S druge strane, ne čudi ga loš rezultat Milana Bandića, za kojeg kaže da nikada nije dobro prolazio na nacionalnim izborima.

Za kraj je rekao kako razgovori o sastavljanju vlade počinju već sutra.

"Imat ćemo 76 ruku, dovoljno ruku za imenovanje vlade... Već sutra treba početi raditi za Hrvatsku i za Zagreb", poručuje Bačić za N1.

Pročitajte više