Tko je maturant koji je uspjeh slavio s platformom Možemo!?

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

19-GODIŠNJI maturant Ivan Slavica najmlađi je kandidat na ovim izborima. Bio je na listi platforme Možemo!, a evo što je za Index kazao tijekom slavlja zbog velikog uspjeha koji je platforma postigla.

"Imam 19 godina, maturant sam. Posebno sam ponosan na birače iz 9. izborne jedinice, koja je bastion HDZ, a koji su dali svoj glas jednoj lijevoj i naprednoj opciji kao što je ekipa oko platforme Možemo!  Zahvaljujem i oko 600 Šibenčana koji su dali svoj glas platformi", rekao nam je mladić koji je stajao uz čelne ljude platforme na pozornici.

Platforma je u IX. izbornoj jedinici osvojila 4351 glas ili oko 2,5 posto.

Zašto se kandidirao?

"Bio sam revoltiran načinom na koji se Ministarstvo obrazovanja odnosi prema mladima u Hrvatskoj, a pogotovo tijekom epidemije koronavirusa, i to je bio neki okidač", otkrio nam je Slavica pa smo provjerili koliko je glasova dobila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. U svojoj trećoj izbornoj jedinici kao nezavisna kandidatkinja HNS-a osvojila je 639 glasova te nije ušla u sabor.

A zašto baš ljevica?

"Obiteljski već dugi niz godina baštinimo nekakvu lijevu tradiciju, godinama idem na festival FALIŠ, gdje sam upoznao sve ljude ljevice, Markovinu, Radu Borić, s njima sam se sprijateljio i tako sam ušao", rekao nam je mladi Slavica.

Pročitajte više