PRLAMENTARNI IZBORI

Pogledajte borbu u drugoj izbornoj jedinici: Jandroković, Škoro, Raspudić

Foto: Index

DRUGA izborna jedinica od početka kampanje bila je jedna od zanimljivijih, posebno nakon sukoba Jandrokovića i Raspudića.

Podsjetimo, u ranim danima kampanje, uskoro nakon što je Raspudić najavio da će biti kandidat na listi Mosta, došlo je do sukoba njega i Jandrokovića.

Raspudić je kod Stankovića kazao da će "loviti Jandrokovića" i kandidirati se u istoj jedinici. Jandroković je odgovorio da on ima troje djece s istom ženom.

"Kaže gospodin Jandroković kako ima troje djece s jednom ženom, ja to respektiram i čestitam mu, ali za njega kao političara je važnija druga stvar, a to je da je on umiljato dijete četiri političke mame. Prva mama mu je bio Ivo Sanader kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, a kada Plenković padne, pokušat će naći i petu političku majku", odgovorio je Raspudić.

Napetu situaciju u ovoj jedinici zakuhao je i Škoro, koji je odlučio biti nositelj baš tu.

Najbolje prošao Jandroković

Gordan Jandroković, kojemu se često predbacivalo onih 800 i nešto sitno preferencijalnih glasova na prošlim izborima, apsolutni je pobjednik.

On je nakon gotovo 96 posto prebrojanih glasova skupio 16.922 preferencijalna glasa.

Miroslav Škoro je na 12.728.

Nino Raspudić osvojio je 7698 glasova.

Pročitajte više