VIDEO Škoro održao govor: Kampanja je bila prljava, našu promatračicu su zlostavljali

Foto: Index

NESLUŽBENI rezultati DIP-a objavljeni u 23 sata pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 10. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 66 mandata, a Restart koalicija predvođena SDP-om 41 mandat.

Domovinski pokret Miroslava Škore osvaja 16 mandata. Škoro se obratio javnosti.

>> Obraćanje Škore:

Čestitao je HDZ-u na izbornoj pobjedi, dodavši da je Domovinski pokret s 15 osvojenih mandata pokazao da se nalazi na pravom putu, zbog čega će su u Hrvatskom saboru čuti više različitih glasova.

Prije svega zahvala svim biračima koji su izašli na izbore i volonterima koji su proteklih tjedna radili na kampanji koja je bila kratka i prljava, rekao je Škoro u izbornom stožeru okružen svojim najbližim suradnicima.

Škoro je poručio da mogu biti sretni što su u svega 50 dana postojanja Domovinskog pokreta napravili treći rezultat.

"Vjerujem da ima onih koji su očekivali više, koji su očekivali nekakvo čudo, međutim, politika je stvar u kojoj valja biti realan. Ja sam realan čovjek i smatram da je ovih 15 mandata dobar pokazatelj da smo na pravom smjeru, da su birači to prepoznali i da se nalazimo na prekretnici“, rekao je.

Ustvrdio je da Hrvatski sabor, bez obzira na trenutne brojeve mandata, više neće biti isti i da će se čuti puno više različitih glasova.

Izbori su se, smatra, dogodili u atmosferi neizvjesnosti i straha, čak do te mjere da je jedna od njihovih promatračica doživjela fizičko zlostavljanje. To su prijavili nadležnim tijelima, vidjet će što će se dogoditi, a pretpostavlja da se neće dogoditi ništa.

"Povijesna prilika"

Škoro je čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi, dodavši kako sad imaju povijesnu priliku da se vidi hoće li nastaviti vladati kao do sada ili će promijeniti dres i postati suverenistička stranka.

U Saboru će se Domovinski pokret, poručio je, zalagati za nužne reforme koje su potrebne narodu.

Nezadovoljan je što "u atmosferi straha"' ni 50 posto birača nije izašlo na izbore, no drži da treba poštivati njihovu odluku i ići dalje uzdignute glave.

"Valja činiti sve što se može da vrijeme koje dolazi, a koje neće biti lako, svi skupa pokušamo učiniti lakšim za hrvatske građane", kazao je.

Smatra da je budućnost pred Domovinskim pokretom koji će nakon parlamentarnih izbora pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana.

Pročitajte više