VIDEO Dalija Orešković održala govor: Nećemo biti žetončići, kukavice i populisti

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

OD 19 SATI Index je pratio reakcije iz stožera koalicije Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom. Njihov stožer bio je u History Club & Baru u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu.

Prema rezultatima DIP-a koji su objavljeni pola ata iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak HDZ je imao 66 mandata, koalicija Restart 42 mandata, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8 mandata, Platforma Možemo! 7 mandata, Koalicija Pametno, Fokus, Stranka s imenom i prezimenom 3 te HNS i Reformisti po 1 mandat.

Prema tim rezultatima u sabor ulaze Dalija Orešković, Dario Zurovec i Marijana Puljak.

>>Razvoj događaja vezanih za koaliciju Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom mogli ste pratiti na Indexu:

00:02 Počelo je obraćanje iz stožera.

Prva je govorila Marijana Puljak, koja je svima zahvalila na glasovima.

Na glasovima je zahvalio i čelnik Fokusa, a potom je progovorila Dalija Orešković, koja je rekla da neće biti žetončići, populisti i kukavice.

"Tražit ćemo pravo rješenje. Ova mladost i znanje su najbolja garancija da na nas možete računati u ovim vremenima koliko god bila teška", zaključila je.

23:48 U 23:45 je obrađeno 86,78 posto glasova. Iz koalicije Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom u sabor ulaze Dalija Orešković i Dario Zurovec.

23:19 Izborne rezultate je još jednom komentirala Dalija Orešković. 

Upitana o budućnosti njezine koalicije, rekla je kako je budućnost da centar preuzme upravljanje državom te je potvrdila da ostaju zajedno na okupu. "Rast ćemo, imamo vrsne ljude koji su već pokazali da naše ideje mogu biti uspješne u praksi i uspješne ljude u svojim profesijama koji mogu preuzeti ključne resore u državi, koji su danas pred kolapsom", poručila je Orešković.

"Već ovog trena imamo sve što je potrebno da državu, koja se trenutno nalazi pred ponorom i s HDZ-ovom vlašću će srljati u još veći, izvedemo na pravi put. Na ovim izborima nismo imali dovoljno vremena da se predstavimo biračima i uvjerimo ih da smo mi ta opcija koja njihovoj djeci može zajamčiti dobar život i ostanak u Hrvatskoj", kaže Orešković.

23:00 Obrađeno je 74,54 posto glasova, koalicija i dalje ima dva mandata u saboru.

22:40 U stožeru je i dalje dobra atmosfera.

22:33 Obrađeno je 63,55 posto glasova, Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom i dalje imaju dva mandata, u sabor ulaze Zurovec i Orešković.

22:11 Evo i kakva se hrana služi u stožeru Pametno/Fokusa/Stranka s imenom i prezimenom. 

22:05 Nakon 50,77 posto obrađenih glasova u sabor ulaze Dalija Orešković i Dario Zurovec.

21:25 Unatoč tomu što su rezultati trenutno nešto lošiji od anketa, atmosfera u stožeru je i dalje pozitivna, javlja naš reporter s terena.

21:33 Prema rezultatima nakon obrađenih 36,85 posto glasova, koalicija Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom osvaja dva mandata te sada u sabor ulaze Zurovec i Orešković.

21:10 Pogledajte prve reakcije u stožeru nakon objave prvih službenih rezultata:

21:08 Prema najnovijim rezultatima DIP-a, HDZ ima 71 mandat, Restart koalicija 45, Domovinski pokret 16, Most 4, Možemo! 4, Koalicija Pametno, Fokus, Stranka s Imenom i Prezimenom 1, Reformisti 1 i HNS 1 mandat. 

Rezultati će se mijenjati kako se bude obrađivalo više lokacija.

21:00 Objavljeni su prvi rezultati DIP-a. Prema njima ova koalicija ima jedan mandat u saboru. Prema tome, u sabor ulazi samo Marijana Puljak.

20:40 Evo kakva je atmosfera u stožeru:

20:28 U stožeru Pametnog je i Ante Jakov Milanović, sin predsjednika Milanovića. Kako javlja naš reporter s terena, čini se kako je Milanović tu u ulozi reportera. Podsjetimo, odnedavno radi kao novinar na Jadran TV-u.

20:19 U stožer su stigli i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Boro Nogalo, donedavni ravnatelj bolnice na Srebrnjaku.

20:17 U stožeru su komentirali izlazne ankete i za Novu TV.

Dalija Orešković je odgovorila bi li pristala na koaliciju s HDZ-om.

“Mislim da na naša vrata ne trebaju ni kucati", rekla je. Na pitanje novinarke zašto, odgovorila je: "Zna se."

Kaže da će njihova koalicija biti još jača te kako vjeruje da će broj birača rasti jer će predstaviti svoj sadržaj. "Fokus će biti reforme, smanjenje poreza, stvaranje uvjeta za poštenu tržišnu utakmicu. Što u takvom programu može tražiti ili ponuditi HDZ?" upitala je.

Za sveukupni rezultat kaže da je HDZ dobro profitirao na koronakrizi, ali i da se pokazuju debakl SDP-a te rezigniranost birača da uopće izađu na birališta.

Kaže da smatra kako njihova koalicija ima vrlo kvalitetne ljude i kako su oni ti koje Hrvatska treba.

20:03 Kako javlja naš reporter s terena, atmosfera je optimistična iako se radi samo o anketama.

20:00 Objavljeni su novi rezultati izlaznih anketa koji uključuju izlaznost do 19 sati. Koalicija Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom i po ovim rezultatima ima tri mandata.

19:58 Marijana Puljak je za N1 rekla kako se 2016. po izlaznim anketama Pametnom davalo mjesto u saboru, ali kako je tada to bilo granično. 

"Ovi rezultati nas raduju, ali čekamo one službene", rekla je.

Dodala je kako se sada radi o koaliciji koja je objavljena pred same izbore, ali i kako im je drago da su građani i birači prepoznali poruke i to da Hrvatsku treba zaokrenuti u smjeru moderne zemlje.

"Budućnost Hrvatske je u centru", rekla je i dodala kako ispada da za sada svaka od tri stranke u koaliciji ostvaruje mandat ondje gdje je najjača.

19:52 Uskoro se očekuju i nove izlazne ankete, zaključno s rezultatima do 19 sati.

19:26 "Ovo je prvi puta da se okupio politički centar i samostalno izašao na izbore. Ako se ovaj rezultat potvrdi, to bi za nas bilo iznimno dobro", rekla je Dalija Orešković za RTL i dodala kako im je važno da su u kampanji u teškim uvjetima nametnuli teme koje nitko nije.

"Bit ćemo glas razuma u saboru", dodala je.

19:21 Prema izlaznim anketama, Nova TV javlja kako u sabor ulaze Marijana Puljak iz desete izborne jedinice i Dalija Orešković iz prve izborne jedinice. 

19:09 Pogledajte kako su u stožeru dočekali objavu rezultata:

19:00 HDZ je prema izlaznim anketama osvojio 61 mandat, Restart 44, Domovinski pokret 16, Možemo! 8, Most 8, Pametno 3. 

18:58 U stožeru se okupilo 30-ak ljudi.

18:50 Čekaju se prvi rezultati izlaznih anketa, koji će biti objavljeni u 19 sati.

18:48 U izborni stožer su stigli Dalija Orešković i Ivica Puljak, a odmah zatim i Davor Huić.

18:45 Spreman je i šampanjac za proslavu rezultata.

18:40 Na ulazu u History, u kojemu je stožer, postavljeni su dezinficijensi i maske.

18:30 Naši reporteri na terenu su u izbornim stožerima stranaka.

Evo što smo snimili u stožeru koalicije Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom, koji se nalazi u History Club & Baru u Tkalčičevoj ulici u Zagrebu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: parlamentarni izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više