KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stožer: Imamo 34 novooboljela. Beroš objavio stanje po županijama

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

NACIONALNI stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Prema njihovom izvještaju, u protekla 24 sata su u Hrvatskoj 34 novooboljela. 65 osoba je u bolnicama.

Priopćenje Stožera prenosimo u cijelosti.

"U posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 463. Još je 65 osoba na liječenju, s jednim pacijentom na respiratoru. U posljednja 24 sata testirano je 730 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 2725 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 34 u posljednja 24 sata.

2155 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i sedam osoba. 

Do sada je testirano 78.183 osobe, od čega 730 u posljednja 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12:45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera", objavio je Nacionalni stožer.

Beroš objavio stanje po županijama

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi za medije objavio je raspodjelu novozaraženih prema županijama.

"U Zagrebu je 17 novooboljelih, u Istarskoj županiji dva, u Karlovačkoj četiri, u Osječko-baranjskoj sedam, što je značajno, zatim u Sisačko moslavačkoj jedan, u Vukovarsko-Srijemskoj dva i u Zadarskoj jedan novooboljeli za kojeg se pretpostavlja da nije u vezi s recentnim događajima na teniskom turniru. Ti brojevi su zadovoljavajući i između ostalog ukazuju na to da smo najvjerojatnije spriječili širenje zaraze u Zadru, a u Đakovu jako dobro stojimo, s obzirom na to da je ukupni broj novooboljelih sedam", rekao je Beroš.

Pročitajte više

 

Pročitajte više