Mladić porijeklom iz BiH ranio policajca nožem u New Yorku, u njega ispaljena 22 hica

Screenshot: Twitter

NJUJORŠKA policija je u srijedu navečer ispalila 22 metka u Dženana Čamovića, mladića porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nakon što ih je napao nožem. Čamović je pogođen s osam hitaca, a u napadu su ranjena još dvojica policajaca u napadu. Svi su završili u bolnici. 

Riječ je o 20-godišnjaku koji je trenutno pod istragom zbog mogućih veza s terorističkim skupinama, između ostalih i ISIL-om. Policija je priopćila da Čamović nema dosje, ali da se istražuje njegova potencijalna povezanost s terorizmom, javlja New York Post

Istraga tek u početnoj fazi, provjerit će se Čamovićeve potencijalne veze s terorističkim skupinama

Još nije jasno je li Čamović zaista pucao na policiju nakon što je uspio oduzeti pištolj jednom od policajaca. Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio kazao je da su sva trojica policajaca koje je Čamović napao također doseljenici u SAD.

"U preliminarnoj smo fazi otkrivanja dokaza, stvaranja veza i istraživanja veza u ovom slučaju ako one postoje", poručili su iz policije, a na mjesto zločina odmah je stigla i antiteroristička FBI jedinica.

Provjerit će se njegovo nedavno kretanje te svi kontakti u posljednjem periodu. Istražitelji kažu da je Čamović imigrant te da je moguće da dolazi iz Bosne i Hercegovine. U četvrtak su mu i federalni agenti pretresli stan, koji je nešto više od kilometra udaljen od mjesta napada.

Javili se njegov susjed i rođak

"Šokiran sam ovim vijestima, šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. Nevjerojatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to napravio. Nikad se nije činio takvim", rekao je jedan od Čamovićevih susjeda David Song, prenose američki mediji. 

Javio se i rođak osumnjičenog koji je ostao anoniman. Naglasio je da poveznice s terorizmom ne dolaze u obzir.

"Apsolutno ne. Izuzetno poštujem policiju, ali lako je optužiti muslimana za terorizam. To je prvi prijestup koji pada na pamet kad netko spomene muslimane. Možda je bio napadnut jučer. Mogao je biti isprovociran. Mogao je spomenuti, kao što bi svi spomenuli, Boga. Mogao je reći Allah, ali nitko ne zna. Nadam se da će policija ovo dobro istražiti", rekao je Čamovićev rođak. 

Dodao je da nema smisla da "20-godišnje dijete napada naoružane policajce" te doveo u pitanje policijsku verziju priče. Dodao je da Čamović u New Yorku živi s ocem, majkom i sestrom. Navodno je odrastao tamo i govori isključivo engleski jezik. 

Pročitajte više