Sin u Dubrovniku pucao u majku i oca, žena je umrla

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NOĆAS je u dubrovačkoj općoj bolnici preminula majka 37-godišnjaka koji je 3. lipnja u kasnim večernjim satima pucao u nju i njenog supruga, svog oca.

Kako piše Dubrovniknet.hr, liječnici nisu polagali nadu da bi se 67-godišnja majka mogla izvući iz teškog zdravstvenog stanja, s teškom povredom glave i krvarenjem u mozgu.

Njen 37-godišnji sin je nakon bijega uhićen i priveden u policijske prostorije na ispitivanje. Očekuje se da bi danas mogao biti ispitan u državnom odvjetništvu.

Policija je nakon smrti žene poslala dopunjeno priopćenje u kojem se 37-godišnjaka sad optužuje za ubojstvo i ubojstvo u pokušaju.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 37-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela i to teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju. 

Sumnjiči se da je 3. lipnja u obiteljskoj kući u Postarnjskoj ulici u Dubrovniku pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 68-godišnjaka i 67-godišnjakinju koja je od zadobivenih ozljeda noćas preminula u dubrovačkoj bolnici. 

Osumnjičeni 37-godišnjak je zbog zdravstvenih problema sinoć hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici gdje je zadržan na liječenju, a nakon puštanja s liječenja biti će doveden pritvorskom nadzorniku", stoji u objavi.

Slučaj se, podsjetimo, dogodio u srijedu nešto prije ponoći. Pošto nakon dojave policija nije zatekla napadača, blokiran je velik dio Gruža.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer ujutro su priopćili kako je došlo do pucnjave u obiteljskoj kući kada je 37-godišnjak iz vatrenog oružja pucao u 68-godišnjaka i 67-godišnjakinju. Oni su zadobili teške tjelesne ozljede te su odmah prebačeni u bolnicu.

Majci pucao u glavu

Tijekom noći sa srijede na četvrtak policija je okupirala veliki dio Gruža u potrazi za počiniteljem, a prilikom potrage provjeravali su i kafiće. Počinitelj je uhićen tijekom noći i trenutno se nalazi u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi.

Policija ga je pronašla u drugom objektu, u kojem se skrivao.

Dubrovački vjesnik piše kako su ranjeni muškarac i žena vlasnici jedne turističke agencije.

Liječnik je otkrio kako je sin pucao majci u glavu.

''Žena je s prostrijelom glave, a muškarac ustrijeljen u vrat s ozljedom kralježne moždine. Žena je u dubokoj komi i tu prognoza nije baš najbolja, nije često da se netko oporavi nakon takve ozljede. Muškarac je pri svijesti, ali mu je oduzet donji ekstremitet'', otkrio je za Novu TV neurokirurg Velimir Lupert iz Opće bolnice Dubrovnik.

Pročitajte više