HDZ-u se jako svidio Indexov članak, spominju ga na televiziji i sazivaju presicu

Screenshot: RTL

O IZBORIMA i ostalim aktualnim temama u RTL-u Danas govorio je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. 

Aladrović nije otkrio koje će mjesto imati na listi HDZ-a, najvjerojatnije u petoj izbornoj jedinici.

"Mi, a tu mislim na HDZ, smo u ponedjeljak definirali nositelje lista i vidi se da je to određeni spoj iskustva, mladosti i dobrog rada. To će biti priznanje za rad i za budućnost, vjerujem da će se naći nekakvo mjesto i za mene, ali o tome će odlučiti stranačka tijela", rekao je.

HDZ na programu, kaže Aladrović, radi intenzivno, "bit će predstavljen ovog ili sljedećeg tjedna i bit će kvalitetan. Bit će to jedan dokument na koji se možemo obvezati i dobiti izbornu utrku, ali i ostvariti ga."

Premijer Plenković kazao je da je postojeći izborni program HDZ-a ostvaren gotovo u cijelosti. S time se slaže i ministar Aladrović.

"Kada gledamo kvantificirane pokazatelje koji su se našli u programu 'Vjerodostojno', možemo usporediti te podatke s onim što je učinjeno. U domeni resora koji vodim na velikoj većini kvantificiranih podataka smo pokazali i više nego što smo očekivali", rekao je.

Ima li nečega što nije uspio?

Aladrović o programu SDP-a: Prekopirali su ga iz 2011., to mora biti loše

"Uvijek postoje određeni, neću reći neuspjesi, ali manjak performansi u određenim pozicijama, ali, dakle, mi ćemo se u programu usmjeriti na budućnost, što ćemo učiniti, što ćemo postići", odgovorio je.

Komentirao je i program konkurenata u Restart koaliciji, i to tako što je spominjao Indexov današnji članak u kojem smo ukazali na činjenicu da je SDP prepisao vlastiti program.

"Koliko mogu vidjeti iz medijskih napisa, SDP 2020. je kopirao 2011., a znamo kako je završio SDP 2011. i mislim da smo time sve rekli. Ako znamo kakva je bila izvedba SDP-a 2011., to mora biti loše."

> SDP je prepisao SDP-ov program, pogledajte ovo

HDZ nakon Indexovog teksta o programu SDP-a saziva i presicu

HDZ-a se, inače, toliko dojmio Indexov članak da su na tu temu za sutra sazvali presicu. 

"Obavještavamo Vas da će u četvrtak, 4. lipnja 2020. godine, u Središnjici HDZ-a (Trg žrtava fašizma 4, Zagreb), ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te član Predsjedništva HDZ-a Darko Horvat i ministar rada i mirovinskog sustava te član Središnjeg odbora HDZ-a Josip Aladrović održati konferenciju za medije pod nazivom "SDP-ova prepisana i neispunjena obećanja iz Plana 21 - 9 godina kasnije!", s početkom u 10:00 sati", priopćili su iz HDZ-a.

Pročitajte više