HRVATSKI TURIZAM

Hotel kod Dubrovnika pun je iduća dva tjedna. Vlasnik nam otkrio kako mu je uspjelo

Foto: Privatan album

ZBOG krize uzrokovane pandemijom koronavirusa velika većina hotela na Jadranu zjapi prazna, ali s juga Hrvatske ipak stiže jedan pozitivan primjer. One Suite Hotel, smješten u mjestu Srebreno, na pola puta od Dubrovnika do zračne luke u Čilipima, pun je ovaj vikend i cijeli tjedan iza toga, što nam je potvrdio vlasnik hotela Lukša Jakobušić.

Hotel raspolaže sa 16 apartmana i dvije premium sobe i sve je puno naredna dva vikenda, što je svakako izvrsna vijest, pogotovo jer se radi o krajnjem jugu Hrvatske koji svakako ne spada u autodestinaciju, dok s druge strane još uvijek nema letova kojima bi stizali stranci.

Razgovarali smo s Lukšom Jakobušićem koji nam je odmah na početku rekao da od kukanja nema ništa, već treba raditi. Upravo je to, navodi, on i učinio pobrinuvši se da privuče goste u hotel koji je otvorio 2017. godine.

"Ne kukamo, okrenuli smo se pozitivi i to daje rezultate"

"Mi radimo cijelu godinu, no neko smo vrijeme zaustavili rad zbog pandemije, ali sad smo se pokrenuli. Kako bismo izašli iz ove apatije koja je zahvatila Hrvatsku i regiju, organizirali smo Pozitiva meet up, prvi event u Hrvatskoj nakon krize. Pozvali smo i medije i ljude iz turističkog sektora, osmislili nove pakete, pokazali smo javnosti da smo otvoreni, da radimo i upravo je to rezultiralo time da smo puni ovaj vikend i cijeli idući tjedan", rekao nam je Jakobušić.

Niz promotivnih akcija koje je pokrenuo uzrokovao je dobar buking One Suite Hotela u zadnja dva tjedna, a krenule su i rezervacije za ljeto.

"Imali smo sreću pa nam gosti ne otkazuju buking, već samo za ono vrijeme kad nema letova. Zasad smo fokusirani na domaće tržište jer imamo dva leta dnevno za Zagreb. Dolaze nam poslovni ljudi, a ovaj vikend imamo team building jedne slovenske firme. Potpuno smo se okrenuli tome da privučemo goste, a ne da kukamo kako ih nema. Okrenuli smo se pozitivi i to nam zasad daje rezultate", rekao je Jakobušić za Index.

Niže cijene i više sadržaja

Hotel može primiti 64 osobe i dok su sad gosti većinom Hrvati i Slovenci, vjeruje kako će se povećati i broj stranih gostiju paralelno s otvaranjem granica u drugim zemljama.

Još jedna stvar je ključna u svemu, a to je, kaže, činjenica da su snizili cijene koje su 25 posto niže nego lani u lipnju, dok će u srpnju i kolovozu imati 15 posto niže cijene od prošlogodišnjih.

"Ključno je i što smo složili pakete s nižim cijenama i što sad dajemo više za istu cijenu. Kad netko dođe u Dubrovnik, dajemo mu besplatan transfer od aerodroma do hotela i obrnuto, uz to imaju tri puna dana i dvije noći s doručkom za dvije osobe i cijeli paket stoji 222 eura jer im dajemo rani check-in. Ta nam akcija traje kroz cijeli lipanj. Nudimo i pakete koji uključuju izlete, vožnju quadovima, a razne pakete imat ćemo i tijekom ljeta", rekao nam je Jakobušić.

Okrenuli su se privlačenju domaćih gostiju

Navodi kako im je upravo taj Pozitiva meet up, koji su organizirali, najviše pomogao u dovođenju gostiju te je to rezultiralo i prvim team buildingom za koji su gosti odabrali njegov hotel.

"Naravno da je manje gostiju nego drugih godina, no mi smo odabrali drugi pristup, ne ide nam na ruku pesimizam. Sad se veselimo i malim stvarima. Također je važno reći da sami ne možemo opstati, no, eto, sad se počinju otvarati i neki restorani, snižene su i cijene ulaznica na zidine pa sad koštaju 50 kuna. Sve je povoljnije, nema gužvi. Naša intencija bila je da pokažemo Hrvatima koji nisu bili u Dubrovniku da dođu, da mogu uživati, i to za puno pristupačnije cijene", zaključio je Jakobušić.

Pročitajte više