VIDEO Križanje u centru Zagreba: Deseci auta idu kroz crveno, voze po pločniku...

Screenshot, video: Čitatelj Indexa

JOŠ od potresa u centru Zagreba vlada prometni kaos, koji posebno dolazi do izražaja sada kad se život vraća u normalu nakon mjera uvedenih zbog koronavirusa. 

Automobili su nakon potresa tjednima bili parkirani posvuda, no to se čini kao mali problem u odnosu na ono što je snimljeno na jednom zagrebačkom križanju. 

Riječ je o križanju Palmotićeve i Boškovićeve ulice, odnosno kod skretanja na Zeleni val. 

Čitatelj Indexa snimio je niz prekršaja, među kojima su vožnja po nogostupu, ali i niz prolazaka kroz crveno što je jedan od najtežih i najopasnijih prometnih prekršaja. Kaže da problem traje mnogo dulje od proteklih nekoliko mjeseci.

"Upravo se dogodila prometna nesreća na raskrižju Palmotićeve i Boškovićeve s ozlijeđenom osobom. Samo sam danas poslao dvije prijave opasnih prometnih prekršaja na navedenom raskrižju, a u protekle dvije godine preko 300 usmenih i pismenih prijava", rekao nam je čitatelj (identitet poznat redakciji) danas poslijepodne kada nam se javio. 

Auti izbjegavaju znakove i prolaze preko nogostupa, uhvaćeno i vozilo Hrvatske pošte

Situacija je sada još gora nego ranije jer je jedna traka ograđena znakovima za radove pa je nastalo usko grlo, a znatni broj vozača prolazi kroz crveno kako bi prije prošao kroz križanje. Da stvar bude gora, dio vozača zaobilazi znakove tako što prolazi preko nogostupa.

Dok je bio na mjestu događaja, Indexov je čitatelj snimio čak tri prolaska preko nogostupa. Jedno od vozila koje je napravilo taj prekršaj je vozilo Hrvatske pošte. Čitatelj kaže da ga je vozilo gotovo pregazilo.

Index se javio Hrvatskoj pošti s pitanjem kako komentiraju ovakvu vožnju, na što smo dobili brzi odgovor. "Snimku smo uputili nadležnima da se promptno istraži i sankcionira ovakvo ponašanje u prometu", odgovorili su iz Pošte. 

Deseci prolazaka kroz crveno kao da i ne postoje

Indexov je čitatelj prije nekoliko tjedana snimio masovni prolazak kroz crveno na istom križanju, kao da crveno na semaforu i ne postoji.

Među njima je i jedan motociklist koji je prvo prošao po pločniku a onda i kroz crveno. 

Pogledajte kako je to izgledalo. 

Pročitajte više