Beroš: Svi govore o drugom valu, ne znam možemo li ga uistinu očekivati

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković jučer izjavio da se bivši ministar obrane Damir Krstičević, koji je na prošlim izborima bio nositelj liste u toj izbornoj jedinici, neće kandidirati. Beroš je jutros gostovao u radijskoj emisiji Izaberi zdravlje HRT-a gdje je komentirao i izbore i zdravstveni sustav.

Beroš je rekao da ima dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu: "Treba napomenuti da nisam sam i u jednom i u drugom slučaju. Iza mene stoje timovi, moji suradnici." Naglasio je da je timski igrač te da je iznimno vezan za svoje mjesto, Jelsu na Hvaru. 

Rekao je da mu je čast, ali i odgovornost što će nositi listu za X. izbornu jedinicu: "Kao u svim svojim poslovima dosad, nastojat ću dati svoj maksimum i dokazati da je ova politika koju provode vlada i ministarstvo dobra politika."

O drugom valu

Beroš je rekao da je Hrvatska u dobroj epidemiološkoj situaciji jer smo bili oprezni, ali takvi moramo ostati i dalje. Naglasio je da bi sada još bilo prerano proglasiti kraj epidemije.

"Svi govore o drugom valu, ne znam da li ga možemo uistinu očekivati, ali moramo biti oprezni i spremni za njega ako dođe", poručio je.

Ministar je istaknuo da je sinergija između struke, građana, politike, vlasti i medija doprinijela ovakvoj epidemiološkoj situaciji.

"Izvjesno je da je iza struke puno rada, promišljanja, praćenja situacije i tog potrebnog opreza koji stalno naglašavam", rekao je pa spomenuo kako ga čudi da neki intelektualci navode politizaciju rada stožera.

"Sve naše mjere bile su usmjerene ka očuvanju svakog pojedinog života naših građana i sprječavanju širenja tih virusa", ustvrdio je Beroš koji sada kreće u borbu za glasove.

Pročitajte više