PARLAMENTARNI IZBORI

VIDEO Davor Huić ulazi u politiku, bit će nositelj liste u VI. izbornoj jedinici

Screenshot: FB

"NA OVE izbore izlazimo sa željom da ujedinimo sve političke snage, grupacije i pojedince, koji žele otvoriti put za modernu, progresivnu, ekološki osviještenu i uspješnu Hrvatsku. Okupljamo političke snage centra, s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti liberalnih demokracija. Želimo moderno i tolerantno građansko društvo koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava.

Želimo pravu alternativu HDZ-u i SDP-u, onu koja se neće bojati provoditi reforme“, kazala je na konferenciji za medije čelnica stranke Pametno Marijana Puljak, predstavljajući Nezavisnu listu Zagreb i nezavisnog kandidata Davora Huića, nove koalicijske partnere stranaka Pametno i Fokus.

Huić će biti nositelj liste u VI. izbornoj jedinici koja obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačku županiju i jugoistočni dio Grada Zagreba i to:
- jugoistočni dio Zagrebačke županije - gradovi i općine: Ivanić Grad, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Orle, Pokupsko, Rugvica, Velika Gorica,
- područje Sisačko-moslavačke županije u cijelosti,
- jugoistočni dio Grada Zagreba: Volovčica, Folnegovićevo naselje, Donje Svetice, Bruno Bušić, Borongaj-Lugovi, Vukomerec, Ferenščica, Savica-Šanci, Žitnjak, Kozari Bok, Resnik, Kozari Putovi, Petruševac, Ivanja Reka, Trnava, Resnički Gaj, Kanal, Zapruđe, Utrine, Travno, Sopot, Siget, Sloboština, Dugave, Središće.

Presicu ste mogli pratiti ovdje.

Kad je riječ o suradnji s Fokusom, Puljak je podsjetila da ovu stranku čine načelnici i gradonačelnici koji su u svojim lokalnim sredinama u praksi primijenili sve ono za što se Pametno zalaže već godinama. "To je odgovorno i racionalno upravljanje sredstvima građana, smanjenje poreza i nameta poduzetnicima te stvaranje dobre poduzetničke klime", rekla je Puljak, istaknuvši da joj je izuzetno drago što se koaliciji pridružuju Nezavisna lista Zagreb i Davor Huić.

"Marijana Sumpor, zastupnica u Skupštini grada Zagreba, stručnjakinja je koja se dugi niz godina bavi participativnim strateškim planiranjem i upravljanjem, dok se nezavisni kandidat Davor Huić godinama zalaže za transparentno upravljanje javnim novcem i poduzetničke slobode", naglasila je Puljak.

"Huić - pionir u borbi za porezne obveznike"

Prema riječima predsjednika Fokusa Davora Nađija, pokazalo se da su Pametno i Fokus odlična kombinacija znanja, dosljednosti i djela. "U Nezavisnoj listi Zagreb prepoznali smo partnera koji se aktivno zalaže za provođenje dobrih praksi u Zagrebu, na isti način kao što provodimo i mi u Svetoj Nedelji, poput transparentnosti javne nabave i prostornih planova. Veliko mi je zadovoljstvo da s nama na izbore ide i pionir u borbi za porezne obveznike, dakle, za sve građane i poduzetnike, Davor Huić. Gospodin Huić već godinama živi krilaticu 'manji porezi', a mi smo u Svetoj Nedelji ukinuli šest vrsta poreza", rekao je Nađi.

"Zalažem se za više porezne slobode. Imali smo više akcija u udruzi Lipa, ali sam odlučio svoj aktivizam prenijeti u politički ring. Moramo smanjiti parafiskalne namete, reformirati javnu upravu. Moramo uvesti potpunu transparentnost", rekao je Huić. "HDZ je problem, SDP nije rješenje. Mi smo alternativa", poručio je.

"Niz godina kroz udrugu Lipa borim se za interese poreznih obveznika. Zalažem se za jednu bogatiju i uspješniju Hrvatsku, za više rada i više pravde. Zalažem se za manje poreze, efikasniju i transparentniju državu, veću odgovornost političara u trošenju našeg novaca. Taj svoj angažman sada nastavljam u jasnijem političkom kontekstu i čvrsto vjerujem da ova koalicija može isporučiti biračima ono što zaista žele – promjenu paradigme, a ne samo druge ljude u istoj vrsti igre", poručio je nezavisni kandidat Davor Huić.

Predsjednica Nezavisne liste Zagreb dr. sc. Marijana Sumpor poručila je da ova koalicija dijeli zajednički pogled u budućnost, s orijentacijom na razvoj gospodarstva u suradnji s javnim sektorom.

"Kvalitetna obnova Zagreba naš je prioritet. Zalažemo se da Zagreb bude najbolji primjer i orijentacija dobrog i uspješnog upravljanja, ali i da postignemo kvalitetno, vizionarsko i stručno promišljanje gradskog prostora, kao i kulturne baštine i kulturnog identiteta. Osim toga, imamo bogato iskustvo u područjima urbanog i regionalnog razvoja, a zalažemo se i za bolju teritorijalnu organizaciju Hrvatske. U tom kontekstu nužne su promjene Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave i Lex šerifa, koje treba uskladiti s promjenama poreznih zakona, kao i boljim propisima za kvalitetnije upravljanje proračunskim rashodima", kazala je Sumpor.

 

Pročitajte više