VIDEO Ranjeni prosvjednici se džipom zabili u policajce, dvojica završila bolnici

Screenshot, Video: Twitter

NA TWITTERU se pojavio video sinoćnjeg prosvjeda za Georgea Floyda koji se održao i u Buffalu, u državi New York.

Na snimci se vidi SUV koji juri i zabija seu policajce koji su bili na terenu. Na snimci se vidi kako automobil udara barem jednog prosvjednika i odlazi dalje.

John Evans, predsjednik sindikata policije u Buffalu, rekao je novinarima da su policajci ozlijeđeni u ovom incidentu te kako su ozljede ozbiljne. 

Prevezeni su u obližnju bolnicu.

U SUV-u su bila dvojica ranjenih prosvjednika?

Video pokazuje policiju u opremi kako se sukobljava s prosvjednicima na ulici. Buffalo News k tome javlja i kako su dvojica prosvjednika upucana u istom prosvjedu.

Osim toga, Buffalo News javlja da su u SUV-u koji je krenuo na policajce bila upravo dva ranjena prosvjednika. Pišu kako su u naletu ozlijeđeni jedan policajac i jedan pripadnik državne policije.

Iz državne policije javljaju kako je njihov pripadnik hospitaliziran, ali kako njegove ozljede nisu opasne po život.

Gradonačelnik Byron Brown je za WGRZ TV rekao kako su u SUV-u bile dvije ranjene osobe te kako je jedna od te dvije osobe trenutno na operaciji. S njima je u vozilu bila još jedna, treća osoba, koja je uhićena, dodao je. 

Iz policije su za Buffalo News poručili da je moguće da su te dvije osobe ranjene negdje drugdje, nevezano za prosvjede, a dodaju i kako još nije jasno je li se SUV namjerno zaletio u policajce ili ne.

Pročitajte više