I u Australiji prosvjedi, policajac bacio na pod tinejdžera iz urođeničke zajednice

Screenshot: You Tube

U AUSTRALIJI se pojavila snimka policajca koji je na pod bacio dječaka pripadnika urođeničkih zajednica. Policajac je zbog toga djelomično suspendiran dok traje istraga, javlja BBC. Incident je završio uhićenjem tinejdžera te puštanjem na slobodu, prije čega je odveden u bolnicu na pregled.

Iz policije su rekli kako će istražiti ovaj incident

Iz policije su rekli kako će istražiti ovaj incident koji se dogodio u predgrađu Sydneyja jučer, a nakon što je snimka objavljena na Facebooku, zadobio je pažnju javnosti.
Australski mediji pišu da dječak ima 16 ili 17 godina. 

Inače, kritike na postupanje policije prema urođeničkim skupinama u Australiji porasle su ovog tjedna potaknute prosvjedima zbog smrti Georgea Floyda u SAD-u. A prosvjedi se planiraju diljem Australije.

Udario tinejdžera, bacio ga na pod i uhitio

Na snimci se vidi kako tri policijska službenika razgovaraju s grupom tinejdžera na jednom puteljku. Nakon što je tinejdžer, koji je kasnije uhićen, rekao jednom policajcu: “Udarit ću te u čeljust, brate”, ovaj mu je rekao da se okrene. Potom ga je udario u noge te ga je bacio na zemlju. Tri službenika su ga potom gurnula uz pod te uhitila. 

Iz policije su kazali kako je tinejdžer pušten nakon što je pregledan u bolnici.

Inače, u australskim zatvorima ima oko 30 posto urođenika, dok ih je u cjelokupnoj populaciji tek 3 posto.

Pročitajte više