Preminuo Stjepan Brkljačić Pipo

Foto: Privatni album/turizmoteka.hr

CIJENJENI turistički djelatnik Stjepan Brkljačić Pipo preminuo je u nedjelju, 31. svibnja, u 81. godini. Portal turizmoteka.hr navodi kako je Brkljačić bio jedan od pionira hrvatskog turizma i turoperatorstva te da je svoj život posvetio razvoju i promicanju hrvatskog turizma u svijetu.

Rođen je 3. siječnja 1939. u Gospiću,a dugu i plodnu karijeru započeo je kao profesor francuskog jezika u Korenici. Nakon toga se zapošljava u Generalturistu, gdje preuzima Odjel lovnog turizma. 

Kao predstavnik tadašnjeg Turističkog saveza Jugoslavije radio je u Parizu, potom prelazi u dubrovački Atlas.

Čovjek koji nije samo radio svoj posao već ga je živio 24 sata na dan nakon francuske epizode preuzima belgijsko predstavništvo Bemex toursa, koji također ubrzo doživljava pravu poslovnu renesansu. Kao direktor Bemexa dočekao je rađanje hrvatske države.

Kruna karijere bila mu je osnivanje I.D. Riva toursa u Nizozemskoj, koji ove godine slavi 25 godina postojanja i jedan je od najvećih domaćih touroperatora. 

Pipo je bio intelektualac, velika dobričina sa sjajnim smislom za humor. Obožavao je svoj posao, čak i nakon moždanog udara koji ga je snašao početkom 2000-ih. 

Pročitajte više