Policajac u SAD-u gurnuo prosvjednicu, njegova kolegica zbog toga podivljala na njega

Screenshot: Reddit

DILJEM SAD-a i dalje traju prosvjedi zbog policijske brutalnosti zbog koje je u Minneapolisu život izgubio Afroamerikanac George Floyd.

U zemlji vlada kaos. Brojni gradovi uveli su policijski sat, među kojima Los Angeles, Chicago, Detroit i Washington. Jugozapadna savezna država Arizona uvela je za cijeli tjedan policijski sat u cijeloj državi nakon što su prosvjednici izašli na ulice i sukobili se s policijom, koja je upotrijebila suzavac i gumene metke.

Na internetu je osvanula snimka na kojoj se vidi kako je policajac gurnuo na pod prosvjednicu koja je klečala.

Nakon toga je uslijedila neočekivana reakcija njegove kolegice policajke, inače Afroamerikanke. Verbalno ga je napala i udaljila s mjesta prosvjeda.

Trump: Antifa su teroristi

Provala bijesa diljem SAD-a protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima čini se da je, u situaciji pandemije koronavirusa, pojačana nakupljenim frustracijama zbog pandemije, a i objavljivanjem nizom videozapisa koji prikazuju maltretiranje Afroamerikanaca prilikom prosvjeda.

Predsjednik Donald Trump u svojoj je reakciji na nemire pozvao demokratske gradonačelnike i guvernere da pokažu "čvrstinu" optužujući istodobno Antifu, labavu mrežu ljudi koja često promiče krajnju ljevicu, za sijanje nemira. On je najavio kako će proglasiti Antifu terorističkom organizacijom, iako se čini da predsjednik nema ovlasti za to.

Pročitajte više