Vučić: Prestići ćemo Hrvatsku mnogo brže nego što smo očekivali

Foto: EPA

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić, gostujući sinoć na televiziji Pink sa svojim sad već nadaleko poznatim korona-doktorom Branimirom Nestorovićem te njemu sklonim voditeljem s Happy televizije Milomirom Marićem, najavio je skoro prestizanje Hrvatske, prvo po BDP-u, a onda i po plaćama.

“Prestići ćemo Hrvatsku mnogo brže nego što smo očekivali”, rekao je Vučić.

Potom je dao i konkretna obećanja. 

Za godinu i pol dana prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za šest godina i po plaćama. Sve ostale zemlje regije odavno su iza nas", izjavio je  predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema Vučićevim riječima, Srbija bi bez koronavirusa imala najveći rast u Europi

“Najveći dio građana se raduje uspjehu zemlje, ali ne možemo da se naviknemo da smo najuspješniji i moramo da kukamo. Uvijek sam bio protiv te politike kukanja. Izvoz IT sektora će za godinu i po dana prestići poljoprivredu. Mi moramo rasti i strukturno jačati poljoprivredu, obrazovanje i spremno ući u četvrtu industrijsku revoluciju”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istaknuo da je u posljednjem kvartalu Srbija imala privredni rast 6,1 posto, a tada nije bilo covida, iza njih su Turska i Kina.

Inače baš bi danas, nekoliko tjedana uoči izbora u toj zemlji, Vučićeva vlast trebala milijun i 350 tisuća Srba isplatiti po 100 eura, što je nazvano financijskom pomoći zbog koronakrize.

Pročitajte više