Popodne stižu promjena i pljuskovi, Vakula objavio prognozu za cijeli tjedan

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, HRT

JUTRO će biti djelomice sunčano, a zatim slijedi naoblačenje sa sjevera uz kišu, sve češću od sredine dana i uglavnom u kopnenim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za danas.

Uz promjenljivu naoblaku na jugu Dalmacije već prijepodne lokalno je moguć pokoji pljusak. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a na Jadranu će bura okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, u Dalmaciji ponegdje i jak. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23 °C, u gorju malo niža.

Još češće kiše bit će tijekom toplijeg ponedjeljka, osobito u većini kopnenog područja. Od utorka do četvrtka prevladavat će suho, uz jačanje južine i daljnji porast temperature pa su u drugom dijelu tjedna ponegdje mogući i vrući dani, a od petka je i sve veća vjerojatnost za ponovno čestu kišu, prognozira Zoran Vakula za HRT.

U sljedećem tjednu toplije, ali posvuda ne i suho

Prva polovina novoga tjedna na Jadranu će biti malo toplija od vikenda te postupno stabilnija. Još će u ponedjeljak uz jači razvoj oblaka pokoji pljusak biti moguć ponajprije na jugu. Buru, sjeverni i sjeverozapadni vjetar u srijedu će zamijeniti jugozapadnjak, na otvorenome prema večeri i jugo.

Ponedjeljak na kopnu vrlo promjenljiv uz mjestimičnu kišu, a utorak i srijeda bit će uglavnom suhi i barem djelomice sunčani. Puhat će umjeren, u ponedjeljak ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. U srijedu će vjetar biti slab i temperatura će porasti, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Pročitajte više