Pogledajte koje trgovine danas rade i do kada

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite u utorak je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom. Dio trgovaca odlučio je tu odluku odmah iskoristiti, dok je dio odlučio ostaviti zatvorena vrata.

Trgovine jučer, budući da je bio praznik Dana državnosti i da je tijekom praznika još uvijek zabranjen rad trgovinama, nisu radile.

Koje trgovine danas rade?

Lidl radi.

"Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve naše trgovine ponovno su otvorene nedjeljom i radit će prema uobičajenom radnom vremenu. Svakoga dana između 13:30 i 14:30 sati sve će naše trgovine biti zatvorene kako ne bi došlo do preklapanja radnika iz dvije smjene te kako bi se trgovina još jednom temeljito dezinficirala. Također, Lidl trgovine neće raditi blagdanom i praznikom", naveli su na svojim stranicama iz Lidla. 

Većina Konzumovih prodavaonica rade, a radno vrijeme svih prodavaonica može se vidjeti na Konzumovim stranicama. 

Plodine također rade. Radno vrijeme je od 7 do 14 sati te od 15 do 22 sata. U međuvremenu je pauza za dezinfekciju.

Dio Sparovih prodavaonica bit će zatvoren, a dio radi. Većina Interspara će raditi. Radno vrijeme se može pogledati na stranicama Spara. 

Trgovine Prehrane, iako u subotu na blagdan nisu radile, danas su ponovno otvorile vrata. Svoja vrata nedjeljom ponovno je otvorio i Studenac

Šoping centri

Arena Centar: "Radno vrijeme Arena Centra i Arena Parka ćemo, kao i uvijek, uskladiti sa svim propisima Nacionalnog stožera. Budući da je Stožer ukinuo odluku kojom se branio rad nedjeljom, no na snazi je ostala odluka kojom se brani rad praznicima, trgovine Arena Centra će na Dan državnosti, u subotu 30. 5., biti zatvorene, dok će u nedjelju, 31. 5. raditi sve trgovine Arena Centra. Ugostiteljski objekti rade sukladno odluci Stožera. Detaljno radno vrijeme svih objekata centra, kao i obično, možete provjeriti na web stranicama Arena Centra", poručili su u odgovoru Indexu iz Arena Centra dodajući kako u nedjelju rade od 9 do 21 sat, a trgovine će od 14:00 do 15:00 sati imati pauzu za dezinfekciju. 

Westgate: I iz Westgatea su nam potvrdili da će se trgovine u njihovom centru otvoriti već ove nedjelje. Taj će centar raditi od 11 do 21 sat bez pauze, a otvaraju se sve trgovine i svi ugostiteljski i zabavni objekti. Pojedine trgovine ili uslužni objekti rade i dulje, no s pauzom za dezinfekciju.

"Iako je odluka, kao i mnoge druge za vrijeme ove krize, objavljena prekasno - mi ćemo se u ovo kratko vrijeme s našim zakupcima organizirati za neometan rad, a sve kako bismo bili na raspolaganju našim kupcima i posjetiteljima", poručili su iz Westgatea. Dodali su da u subotu, na praznik, trgovine neće raditi, ali hoće sadržaji kojima se odlukom Stožera ne zabranjuje rad.

Ove nedjelje radi i Emmezeta. 

Emmezeta: "Emmezeta će postupiti po trenutno važećim pravilima, centri neće biti otvoreni 30. 5. 2020., ali će biti otvoreni 31. 5. 2020", odgovorili su nam iz tog trgovačkog lanca. Emmezeta u nedjelju radi od 10 do 20 sati. 

City Center one: Iz City Center One šoping centra potvrdili su nam da u nedjelju rade po uobičajenom vremenom.To znači da će većina trgovina raditi od ponedjeljka do nedjelje od 9 do 21 sat.

Supernova: Iz lanca trgovačkih centara Supernova na svojim su stranicama objavili kako se radno vrijeme odvija od ponedjeljka do nedjelje pa se može zaključiti kako već ove nedjelje njihovi centri rade. Supernova centri, prema onome što je navedeno na njihovim stranicama, rade od 9 do 21 sat s pauzom za dezinfekciju od 14 do 15 sati.

Avenue Mall: U nedjelju Avenue Mall radi prema uobičajenom radnom vremenu.

King Cross: Zagrebački šoping centar King Cross će u nedjelju raditi prema nekadašnjem uobičajenom radnom vremenu od 9 do 20 sati. Pauza za dezinfekciju je od 13 do 14 sati ili od 14 do 15 sati, ovisno o pojedinim trgovinama.

Mall of Split: U nedjelju Mall of Split radi po uobičajenom radnom vremenu, od 9 do 21 sat. 

Joker Mall Split: Ovaj centar u nedjelju radi po redovnom rasporedu od 9 do 21 sat.

Tower centar Rijeka: U subotu 30. svibnja Tower centar u Rijeci ne radi, a u nedjelju radi od 10 do 20 sati.

ZTC Rijeka: U subotu trgovine u ovom centru ne rade. Na Dan državnosti radit će samo kafići od 9 do 17 sati, a u nedjelju se radi od 10 do 20 sati.

Mall Osijek: Šoping centar Mall Osijek u nedjelju je otvoren po redovnom radnom vremenu od devet do 21 sat. Zakupcima je ostavljeno na izbor žele li raditi ovu nedjelju pa neke trgovine možda neće raditi.

Pročitajte više