Stigli podaci iz županija, nema novih slučajeva

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAKON tri dana bez novozaraženih, jučer je u Hrvatskoj zabilježen jedan slučaj.

Radi se o ženi iz Slavonskog Broda koja se nedavno vratila iz Švedske.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je u bolnici na respiratoru preminula jedna osoba muškog spola rođena 1950. godine koja je imala prateće dijagnoze diabetes mellitus, arterijsku hipertenziju, dijabetičku nefropatiju i miokardiopatiju.

I dalje traje popuštanje mjera.

Objavljene su preporuke HZJZ-a za vjenčanja i sprovode koje dozvoljavaju mnogo više ljudi nego je do sada bio slučaj. Također, Hrvatska u potpunosti otvara granice prema više zemalja. Jučer je BiH odlučila da od 1. 6. u potpunosti otvara granicu s Hrvatskom.

>> Objavljene preporuke za svadbe, promjene su ogromne

STANJE PO ŽUPANIJAMA

  • Niti u jednoj županiji zasad nema evidentiranih novih slučajeva

RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

14:00 U Hrvatskoj u 24 sata nije evidentiran niti jedan novi slučaj.

12:49 Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 41. dan za redom nema novooboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. U posljednja 24 h nisu provedena testiranja. 

12:18 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 132 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 480 osoba.

12 osoba je hospitalizirano. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

12:13 Na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti covid-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Dva pacijenta koja još boluju od ove zarazne bolesti su dobro i čekaju se njihovi negativni nalazi.

11:49 U Međimurskoj županiji nema novih oboljelih od koronavirusa.

11:40 Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od covida-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 42, ozdravilo je 18 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu trenutno su 23 aktivne oboljele osobe od covida-19. U županijskoj karanteni trenutno se nalazi 19 osoba.

11:09 Na području Zagrebačke županije nema novih oboljelih. Evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Od jučer je jedna osoba izliječena. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

10:36 Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. S jučerašnjim danom izliječenih je 85.

10:13 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na covid-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog covid-19 bolesti.

10:25 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano devet osoba. Svi pristigli nalazi su negativni. Danas će biti testirano šest osoba kroz drive-in. Ukupno je do sada testirano 2678 osoba, priopćio je Stožer CZ Karlovačke županije.

09:35 Ni u Istri nema novih slučajeva

09:16 Nema novooboljelih ni u Osječko-baranjskoj županiji

"Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (29. svibnja 2020. godine) pristigli u Županijski stožer civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata nije bilo bitnih promjena u vezi koronavirusa. U Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 78 uzoraka i niti jedan nije bio pozitivan, pa ukupan broj oboljelih od početka epidemije ostaje 133 osobe.

I dalje je ukupno 10 aktivno oboljelih, s tim da je jedna osoba na liječenju u KBC-u Osijek, a devet se liječi od kuće. 

Broj izliječenih je 115 osoba. U odnosu na dan ranije kada su u samoizolaciji bile dvije, sada su pod tom mjerom tri osobe. Nova osoba u samoizolaciji je povratnik iz inozemstva", stoji u objavi stožera.

09:15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na covid-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

09:00 Međimurje je 45 dana bez novooboljelih osoba te je 21 dan korona-free županija.

08:30 Nema novih slučajeva ni u Požeško-slavonskoj županiji

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 4 slučaja zaraze koronavirusom (covid-19), te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 8 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1260 osoba. Danas je 16. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji", objavio je stožer.

08:20 Bjelovarsko-bilogorska županija je i dalje korona-free.

"Jučer je na području naše županije testirano 7 osoba i svi nalazi su negativni, a ukupno su do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirane 874 osobe", stoji u objavi stožera.

Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

08:10 U Virovitičko-podravskoj županiji nema novih slučajeva.

"Već 27 dana zaredom Virovitičko-podravska županija ne bilježi novi slučaj koronavirusa. U zadnja 24 sata, testirano je petero osoba na covid-19. Svi su bili negativni. Do danas, testiranih je bilo 1181. U našoj županiji, od početka pandemije, devet osoba oboljelo je od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od covida-19", stoji u objavi tamošnjeg stožera.

07:20 Molekularni biolog Gordan Lauc sinoć je u RTL Direktu objasnio i protumačio nova otkrića o koronavirusu. > Opširnije

Pročitajte više