Piše: | 23.05.2020. 10:10

SAD optužuje Kinu za blokiranje američkih letova

AMERIČKO ministarstvo prometa optužilo je Kinu da američkim avioprijevoznicima onemogućava ponovno pokretanje letova za Kinu te je pozvalo kineske avioprijevoznike da utvrde rasporede letenja zajedno s američkom vladom. 

Američko ministarstvo prometa situaciju nazvalo kritičnom

Administracija predsjednika Donalda Trumpa nije uvela restrikcije za kineske avioprijevoznike, no navodi kako razgovori s Kinom nisu doveli do dogovora. 

U dokumentu na koji se poziva Reuters američko ministarstvo prometa nazvalo je situaciju "kritičnom" jer dvije američke aviokompanije, Delta Air Lines i United Airlines, žele u lipnju obnoviti letove za Kinu, dok su kineski avioprijevoznici na američkim linijama letjeli i tijekom pandemije covida-19.

Ministarstvo poziva kineske avioprijevoznike, uključujući Air Chinu, China Eastern Airlines Corp, China Southern Airlines Co i Hainan Airlines Holding Co, da prijave raspored i druge detalje letova do 27. svibnja.

SAD 31. siječnja uveo zabranu neameričkim državljanima da dolaze ako su prethodno bili u Kini

Sjedinjene Države uvele su 31. siječnja zabranu većini neameričkih državljana da putuju u SAD ako su 14 dana ranije bili u Kini, no nisu uvele nikakve restrikcije na kineske letove.

 

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE