Baka zbog izolacije morala kroz prozor pratiti vjenčanje unuke

USLIJED pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, mladenka Shauna Varner je znala da će njezino vjenčanje biti drugačije nego što je zamislila, ali i da će se morati odreći brojnih stvari. Ipak, prisustva svoje bake Janis se nije željela odreći.

Njezina baka živi u domu za stare i nemoćne u kojem su još sredinom ožujka zabranjeni posjeti, ali i izlasci iz njega. Zato je Shaunin otac kontaktirao voditeljicu tog doma Emily Frericks kako bi se pobrinuo da vjenčanje njegove kćeri ipak bude dan za pamćenje.

Objasnio je da su planovi njegove kćeri uništeni, ali i da je jedino što je tražila bilo da baka Janis ipak nekako bude dio njezina vjenčanja.

Osoblje doma se dosjetilo da bi mladenci mogli posjetiti baku tako što će se vidjeti barem kroz prozor, a voditeljica doma je večer prije vjenčanja nazvala mladenku da je obavijesti o planu.

"Rekla je da misli da neće moći spavati jer je bila jako uzbuđena", prisjetila se Emily.

Na dan vjenčanja Frericks i njezin tim pomogli su Janis da odabere savršenu haljinu i nakit. Budući da je njihov frizerski salon zatvoren, ekipa je sve učinila sama.

"Noć prije smo je ošišali, ujutro smo je našminkali i osjećala se najbolje moguće. Skoro kao da je to dan njezinog vjenčanja", opisala je Emily koja priznaje da joj je i samoj ovaj trenutak bio izrazito emotivan.

Kada su mladenci stigli, svirala je pjesma Marry me, a poslali su im i poruku koju je za njih Janis pripremila, piše Insider

"U objektima poput našeg, gdje imamo ekstremne mjere opreza, za naše pacijente i njihove obitelji izuzetno je teško što su udaljeni jedni od drugih", svjesna je Frericks koja je upravo zato pristala pomoći ovom novopečenom bračnom paru da dan njihovog vjenčanja bude doista poseban.