KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

1282 zaraženih, 18 mrtvih. Split reže plaće, u Istri promjene oko propusnica

Foto: Pixsell

U HRVATSKOJ je 1282 zaraženih koronavirusom. Novi je to broj koji je na današnjoj presici iznio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Novozaraženih je u posljednja 24 sata 60, a izliječenih 42. 

Umrlo je 18 osoba. Posljednje su žrtve 91-godišnji Murteranin i 46-godišnjak iz Zagreba koji je bio zdrav prije nego što se zarazio koronavirusom. 

To je druga osoba mlađe-srednje životne dobi koja je umrla od koronavirusa u Hrvatskoj bez da su imali ranije bolesti. Podsjetimo jučer je, također u Zagrebu, umro muškarac koji nije imao kronične bolesti, a danas je objavljeno da je imao između 40 i 50 godina.   

Danas bi trebala biti donesena odluka o otvaranju tržnica.

Stanje po županijama temeljem objava lokalnih stožera na 7. travnja

  • Zadarska županija - 2 novih. Ukupno 56.
  • Primorsko-goranska - 1 novi. Ukupno 53. 11 izliječenih
  • Virovitičko-podravska - 0 novih. Ukupno 2
  • Istarska županija - 0 novih. Ukupno 76
  • Šibensko-kninska - 7 novih. Ukupno 45. 1 umrli
  • Osječko-baranjska - 2 novih. Ukupno 96. Izliječenih 3
  • Karlovačka županija - 1 novi. Ukupno 25
  • Vukovarsko-srijemska - 2 novih. Ukupno 26
  • Brodsko-posavska - 1 novi. Ukupno 15
  • Požeško-slavonska - 0 novih. Ukupno 3
  • Dubrovačko-neretvanska - 0 novih. Ukupno 64
  • Varaždinska županija - 0 novih. Ukupno 24
  • Grad Zagreb - 9 novih. Ukupno 349
  • Zagrebačka županija - 1 novi. 91 ukupno
  • Krapinsko-zagorska - 4 novih. Ukupno 85
  • Koprivničko-križevačka - 0 novih. Ukupno 16
  • Sisačko-moslavačka - 1 novi. Ukupno 24
  • Bjelovarsko-bilogorska - 0 novih. 6 ukupno
  • Međimurska - 1 novi. Ukupno 6
  • Ličko-senjska - 0 novih. Ukupno 3
  • Splitsko-dalmatinska - 14 novih. Ukupno 206

Preminuli po županijama do današnjeg dana

  • Grad Zagreb - 5
  • Zagrebačka županija - 2
  • Šibensko-kninska - 1
  • Zadarska - 1
  • Istarska  - 2
  • Brodsko-posavska - 1
  • Dubrovačko-neretvanska - 1
  • Osječko-baranjska - 5


>> RAZVOJ DOGAĐAJA

21:00 Tko su sve žrtve koronavirusa u Hrvatskoj. > Opširnije

20:35 Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da Vlada u ovom trenutku ne planira rebalans proračuna već ide na preraspodjele kao prvi korak s obzirom na promijenjene okolnosti.

Promijenili smo zakon o izvršenju državnog proračuna pa Vlada može obaviti preraspodjele unutar proračuna. U prvoj fazi idemo na preraspodjele kao prvi korak s obzirom na promijenjene okolnosti, rekao je Plenković u intervjuu za HRT. > Opširnije

20:30 Zamjenik Alemke Markotić o smrti 46-godišnjaka: Dokumentacija možda nije bila potpuna. > Opširnije

20:00 Andrej Plenković gostovao je na HRT-u. Govorio je o širenju koronavirusa, gospodarskim mjerama, kao i o rezovima. > Opširnije

19:00 U Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u utorak je stigao tzv. bio-bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima.

Bio-bag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevoza bolesnika. Pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agenasa, a pacijenti se mogu prevoziti standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima.

„Virovitičko-podravska županija je na pola puta između Zagreba i Osijeka. Kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od covida-19 u respiratorni centar u Osijek", rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss.. Kako je dodala, kad ne bude bilo koronavirusa, ovaj uređaj će služiti za "prijevoz oboljelih od visokozaraznih bolesti ili onih koji imaju teške opekline".

Osim Zavoda za hitnu medicinu, izolacijsku jedinicu za prijevoz pacijenata moći će koristiti i ostale zdravstvene institucije s područja Virovitičko-podravske županije.

18:50 Uvode se dvije mjere za likvidnost poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima. > Opširnije

18:40 Šef istarskog županijskog stožera CZ Dino Kozlevac potvrdio je u Puli da je Nacionalni stožer odobrio njihov zahtjev, kao i zahtjeve Istarske županije, više gradova i općina u županiji da se bez propusnice omogući kretanje građana unutar područja bivših općina u Istri. > Opširnije

18:20 Američki institut izračunao je da bi Hrvatska vrhunac zaraze trebala dočekati 20. travnja. > Opširnije

18:00 Don Josip Delaš, župnik sa Sirobuje, odlučio je održati uskrsnu misu. Riječ je o svećeniku koji je misu pokušao organizirati i za vikend. Pričali smo s njim. > Opširnije

17:40 Blaženka Divjak rekla je ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu da je ulaganje u znanost u borbi protiv krize koronavirusa imperativ, ali da to treba činiti i u mirnim vremenima. 

Ministri znanosti EU na neformalnoj videokonferenciji raspravljaju o mjerama protiv zdravstvene krize koje će se moći odmah provoditi te o načinima suočavanja s krizom iz perspektive istraživanja i inovacija u nadolazećim mjesecima. > Opširnije

17:10 Moramo plaćati državi preko 500 uhljebarina. > Opširnije

17:00 Omiške gradske vlasti odlučile su smanjiti javnu rasvjetu. Tako planiraju uštedjeti novac. > Opširnije

16:00 Objavljeni detalji smrti 46-godišnjaka. Muškarac je imao velikih zdravstvenih problema od ranije

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije objavio je detalje o smrti 46-godišnjaka. On je krajem ožujka u teškom stanju primljen u bolnicu u Zaboku, a preminuo je jučer u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević. > Opširnije

15:15 Prekršajnu prijavu zbog širenja lažnih vijesti 'zaradio' je noćni čuvar jednog zatvorenog dubrovačkog hotela jer je tijekom smjene preko društvene mreže objavio fotografije s ranijih okupljanja, za koja je tvrdio da se upravo događaju i time krše mjere protiv širenja zaraze.

15:12 Ovo je stanje u Hrvatskoj na današnji dan.

15:09 Grad Split je predstavio mjere: Smanjenje plaća, smanjenje broja zaposlenih... Opširnije

15:07 Javni bilježnici su objavili da do daljnjeg ne provode ovrhe. Opširnije

15:05 U izolaciju je poslana sestra sa splitske pedijatrije zbog kontakta s djetetom. Opširnije

14:56 Osječki stožer nezadovoljan je ponašanjem građana, najavili su da će postrožiti kontrole. Opširnije

14:41 Ministar Beroš je na press konferenciji rekao da u slučaju smrti ugostitelja u Istri nije utvrđeno neuobičajeno postupanje. Opširnije

14:29 Ministar Božinović na presici je kazao i kako je čak 28 zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnicu. Opširnije

14:18 Božinović je na presici najavio da će danas biti donesena odluka o otvaranju tržnica. 

14:05 U Hrvatskoj 1282 zaražena, 18 mrtvih, objavio je Nacionalni stožer. Posljednja žrtva je muškarac rođen 1974. godine koji je umro u Zaraznoj u Zagrebu i nije imao značajnije kronične probleme. Muškarac koji je jučer umro u Zagrebu imao je između 40 i 50 godina. Opširnije

14:01 Zaraza koronavirusom u zadnja 24 sata potvrđena je za dvije osobe u Osječko-baranjskoj županiji koja sada ukupno broji 96 oboljelih, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite te poručili kako je epidemija i dalje pod nadzorom. Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul kazao je kako je u protekla 24 sati u Zavodu i osječkom KBC-u obavljeno 118 testova, od čega su dva nalaza bila pozitivna na covid-19, oba iz Osijeka. 

Kožul je dodao da su tri osobe izliječene, a 30 ih je hospitalizirano u osječkom KBC-u od kojih su četiri na respiratoru u malo težem stanju, ali nisu toliko vitalno ugrožene. Četvero oboljelih nalazi se našičkoj bolnici i nisu vitalno ugroženi, dok se u samoizolaciji trenutno nalazi 421 osoba.

13:56 Policija je objavila nove informacije o 33-godišnjoj ženi koja je uhvaćena izvan kuće iako je zaražena koronavirusom. Iz policije navode da im je žena lagala, prijete joj 2 godine zatvora. Opširnije

13:26 Na području Koprivničko-križevačke županije već peti dan nema novih zaraženih. Ukupno ih je 16.

13:22 Na području Krapinsko-zagorske županije je do danas evidentirano ukupno 85 osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima 83 osobe s prebivalištem na području županije. U odnosu na dan ranije, novoevidentirane su 4 osobe; po jedna iz Zaboka, Pregrade, Gornje Stubice i Desinića, a 8 osoba čeka rezultate nalaza.

Gledano prema gradovima i općinama, broj pozitivnih osoba je sljedeći:

35 osoba na području Grada Pregrade

14 osoba na području Grada Krapine

7 osoba na području Općine Hum na Sutli

5 osoba na području Grada Oroslavja

4 osobe na području Općine Jesenje

4 osobe na području Općine Petrovsko

5 osoba na području Grada Zaboka

2 osobe na području Grada Donja Stubica

1 osoba na području Općine Bedekovčina

1 osoba na području Općine Đurmanec

2 osobe na području Općine Desinić

1 osoba na području Općine Krapinske Toplice

1 osoba na području Općine Radoboj

1 osoba na području Općine Gornja Stubica

13:19  HZZO uveo privremeni info telefon  - 033 62 88 88

"HZZO je uveo privremeni info telefon kako bi svojim osiguranicima omogućio što brže, jednostavnije i kvalitetnije informiranje u trenutnim izvanrednim okolnostima epidemije izazvane koronavirusom. 

Riječ je o privremenoj telefonskoj liniji čiji je broj 033 62 88 88 s cijenom lokalnog poziva. 

Ovaj broj osigurane osobe mogu nazvati svakog radnog dana od 8 sati do 16 sati te postaviti pitanje vezano za ostvarivanje prava iz obveznog ili dopunskog zdravstvenog osiguranja te prava na rodiljne i roditeljske potpore", javili su iz HZZO-a.

13:12 "U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nismo zabilježili ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih u našoj Županiji iznosi 30, a ozdravilo je ukupno njih 7. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti Dr.Fran Mihaljević u Zagrebu", priopćili su iz Varaždinske županije.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 515 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1613 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je pet slučajeva kršenja mjere samoizolacije, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

13:10 Na području Dubrovačko-neretvanske nema novih slučajeva zaraze, no tijekom dana se očekuje još novih rezultata testiranja. Ukupno je 64 slučajeva na tom području.

13:05 Na današnjoj presici zagrebačkog stožera o koronavirusu načelnik zagrebačke policije Marko Rašić otkrio je da je policija kazneno prijavila ženu koja je izlazila iz kuće iako ima koronavirus. > Opširnije

13:00 Nastavno na raniju molbu hrvatskim državljanima, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske ponovno ističe važnost ovog apela. "Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Preporuča se izbjegavanje svih putovanja - u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj - koja nisu žurna!", poručuju iz MVEP-a.

12:56 Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 1 novi pozitivni nalaz na novi koronavirus. Radi se o osobi koja je bliski kontakt već ranije zaražene osobe. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 15 pozitivnih slučajeva od čega je jedna osoba ranije preminula. > Opširnije

12:38 DRAGO BARTULIN, medicinski tehničar iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, koji je obolio od covida-19 jučer je obaviješten da će mu plaća biti umanjena za 15 posto. > Opširnije

12:37 O svećeniku koje je zvao ljude na misu i vrijeđao policiju, oglasila se nadbiskupija. > Opširnije

12:30 VIDEO Nova Bandićeva presica o koronavirusu, najavio je kresanje plaća u Zagrebu. > Opširnije

12:01 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka 07.04. 2020. do 11:00 sati evidentirana je 91 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izvijestili su iz županije. Otkrili su i kako je muškarac koji je jučer umro u Zaraznoj s njihovog područja, točnije iz Dugog Sela. > Opširnije

11:37 Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus; i to iz Splita 9, Sinja 2, Solina 1, Otoka 1 i Podstrane 1. Svi novooboljeli uglavnom su kontakti dosad oboljelih osoba. Tri osobe izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov nalaz je negativan te su otpušteni iz KBC-a Split. Radi se jednoj osobi iz Splita, jednoj osobi iz Sinja i jednoj osobi s otoka Hvara. Među novo oboljelim osobama pet je zdravstvenih djelatnika i to jedan liječnik KBC-a Split, jedan liječnik NZJZ-a SDŽ te tri ostala zdravstvena djelatnika. 118 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 40 osoba je hospitalizirano, priopćili su iz županije. > Opširnije

11:14 Na području Vukovarsko-srijemske 2 su osobe novozaražene. To daje ukupan broj od 26 slučajeva na području županije. Do jučer je napravljeno 298 testiranja. Doktorica je upozorila da često vidi da se mladi grupiraju vani i poručuje da se to ne čini. "Dolazi nam naš najveći blagdan, Uskrs. Nema druženja, ne preporučujemo odlazak u posjete, koliko god bliski bili. Našu ljubav i pažnju ćemo pokazati tako da im ne dolazite", rekla je epidemiologinja pozivajući građane da mise gledaju na televiziji.

11:01 Počela je pressica u Osijeku. Župan Anušić objavio je da sutra počinju raditi tržnice diljem županije. 118 testova u zadnja 24 sata, 2 je novopozitivnih, 3 osobe su izliječene. 30 ih je u osječkoj bolnici, 4 osobe su na respiratoru. Svi kontakti novozaraženih su pod nadzorom.

"Osoba može vozilom dovesti trudnicu do ginekološke klinike, do samih ulaznih vrata, ali da prođe sve punktove koje treba", rekao je epidemiolog Kožul.

Šef policije rekao je da nije na njima da zabranjuju vjerske obrede već da je na njima da provjere drže li se građani razmaka. "Mi evidentiramo događaj i dalje šaljemo nadležnima da procesuiraju".

10:58 Na karlovačkom području zaraženo 1,5-godišnje dijete. > Opširnije

10:49 Kaufland je odlučio preusmjeriti redovite donacije voća i povrća u sklopu projekta „Kaufland škola voća i povrća“ hrvatskom Crvenom križu. Na taj način, svježe voće i povrće doći će do potrebitih u cijeloj Hrvatskoj, između ostalog, i do onih koji su u razornom potresu u Zagrebu ostali bez svojih domova, a trenutačno su zbrinuti preko mreže hrvatskog Crvenog križa, priopćili su iz Kauflanda.

10:39 U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom. > Opširnije

10:37 Na Zagrebačkoj su burzi u utorak ujutro Crobex indeksi skočili gotovo 4 posto, nakon jučerašnjeg rasta za više od 5 posto, pa tako prate rast svjetskih burzi, koje su potaknute mogućim naznakama usporavanja širenja koronavirusa u svijetu.

10:36 "Obavještavamo sve prodavače poljoprivrednih proizvoda kako će gradska tržnica Grada Kutjeva biti otvorena od srijede 08. travnja do subote 11. travnja 2020. godine.
Molimo kako prodavače, tako i građane da se pridržavaju mjera i odluka nacionalnog stožera oko držanja razmaka jedni od drugih te između štandova. Navedeno će se kontrolirati od strane nadležnog stožera civilne zaštite", priopćili su iz Grada Kutjeva.

10:33 Istra ni danas nema novozaraženih. 

10:24 Na području Primorsko-goranske županije jedna je osoba novozaražena.

10:03 Udruga poreznih obveznika Lipa smatra da je vladina mjera kojom se jedinicama lokalne i regionalne samouprave omogućuje beskamatno zaduživanje kod Ministarstva financija pogrešna, jer će donijeti niz negativnih efekata, uz ostalo rast zaduženja središnje države. > Opširnije

9:57 Zadarska županija objavila je da je na njihovom području 56 osoba zaraženih koronavirusom. Od 49 analiziranih uzoraka, dvije su osobe pozitivne na koronavirus i povezane su s kontaktima iz Ortopedske bolnice u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru deset osoba nalazi se na covid-odjelu, četvero ih je respiratoru, od kojih su tri u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je smješteno osam pacijenata. U samoizolaciji je 496 osoba, a ukupno ih je izišlo 1479. > Opširnije

9:55 U Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i dalje je dvoje oboljelih od bolesti covida-19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome koronavirusa. > Opširnije

9:50 Jurica Lovrinčević, šef uprave Pevexa, koji si je plaću smanjio na minimalac, u HRT-ovom Studiju 4 apelirao je na vladu da se odobri rad neprehrambenom sektoru.

"Mogu govoriti o onom sektoru koji poznajem. Po nekim izračunima neprehrambeni sektor može izdržati da ne radi 19, 20 dana, a s ovim vladinim mjerama 30 dana.

Za sve preko toga, uslijedit će masovni stečajevi, otpuštanja... Moramo raditi ponovno. Zato apeliram na sve: Dajte nam da radimo", rekao je Jurica Lovrinčević koji zastupa Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara Hrvatske udruge poslodavaca.

9:30 Broj osiguranika državnog mirovinskog zavoda (HZMO) u ožujku je u odnosu na veljaču pao, što znači da je kriza uzrokovana koronavirusom već donijela dosta otpuštanja te da poslodavci nisu kao proteklih godina zbog buđenja sezone angažirali više radnika za rad u turizmu, industriji i trgovini. > Opširnije

8:25 Iako broj zaraženih sporo raste, hrvatski znanstvenici poručuju da čak i kad se broj novozaraženih počne smanjivati, nije gotovo - niti možemo znati kad će biti. > Opširnije

8:16 Gradonačelnica Supetra Ivana Marković na svojoj se Facebook stranici osvrnula na otvaranje tržnica te predložila i otvaranje obrta za osobne usluge... > Opširnije

8:04 Od danas se na Gradskoj tržnici Poreč otvaraju pojedini poslovni prostori i stolovi kako na otvorenom tako i na zatvorenom dijelu. To se ne odnosi na prostore koji zbog zabrane rada sukladno Odlukama Stožera nisu u mogućnosti vršiti djelatnost. Radno vrijeme tržnice bit će svaki dan od 8 do 14 sati, osim za Uskrs (12.04.) i Uskrsni ponedjeljak (13.04.) kada će tržnica biti zatvorena, objavljeno je na stranici grada.

7:56 Kako je zaražen najmlađi hrvatski pacijent, beba od 2 mjeseca. > Opširnije

7:32 U ovom članku iz dana u dan možete pratiti broj nezaposlenih u Hrvatskoj, kao posljedice koronavirusa i izostanka ekonomskih mjera koje bi smanjile javnu potrošnju i poreze. > Opširnije

7:24 Vlada objavila koliko su građani donirali za Zagreb, a koliko za borbu protiv korone. > Opširnije

7:15 Hrvatsko-francuski genetičar i molekularni biolog Miroslav Radman komentirao je razvoj koronavirusa i koje su opcije za sprječavanje širenja virusa. Na početku razgovora, Radman je kazao kako je sretan što je sada u Hrvatskoj, a ne u Francuskoj, SAD-u ili Engleskoj.

"I moje bi kolege, kada bi mogle, došle ovdje iz zapadnih zemalja. Hrvatska se nalazi u jako privilegiranom položaju, među zemljama gdje za sada ipak koronavirusa ima najmanje", rekao je Radman.

7:00 Voditelj kriznog stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, rekao je vezano za moguće otvaranje tržnica, da lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i otvaranje te da se odluka o tome očekuje već danas.

"Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra", kazao je Božinović jučer u saboru.

6:55 Hrvatski sabor danas će glasovati o vladinom travanjskom paketu mjera pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, nakon što raspravi SDP-ov paket pomoći gospodarstvu završit će zasjedanje, a rad će nastaviti 15. travnja.

6:50 Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon videokonferencije sa stručnjacima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici da je Hrvatska od samog početka reagirala izrazito dobro u sprječavanju širenja koronavirusa te da mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle.

Plenković je najavio da će kroz tjedne koji su pred nama zajednički donositi procjene o dinamici relaksiranja mjera, ali vodeći računa o zdravlju.

Kaže da će se ići s mjerama koje će omogućiti da sve ono što proizvode naši poljoprivrednici i OPG-ovi bude konzumirano na primjeren način, da se "građanima omogući iskorak prema tržnici, ali ne na način kako je to bilo ranije".

"Ići ćemo na relaksiranje mjera", rekao je Plenković dodajući kako čekaju procjene epidemiologa.

Potvrdio je da bi to moglo biti i prije Uskrsa, izvijestivši da se trenutno u vladi radi na pravnoj formulaciji odluke koja će pokriti to pitanje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više