Muškarac se jučer na benzinskoj pumpi u Puli zalio benzinom i zapalio

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

NA BENZINSKOJ crpki u Mutilskoj ulici u Puli u nedjelju ujutro muškarac se polio benzinom i zapalio, priopćila je danas PU istarska koja navodi da nisu poznati motivi za taj čin i dodaje da je muškarac s teškim opeklinama prevezen u riječki KBC. 

Istarska policija je u ponedjeljak navečer potvrdila taj nezapamćen događaj i izvijestila da se Puljanin trenutačno nalazi u KBC Rijeci s teškim opeklinama. Kao mogući motiv neslužbeno se spominju nesređeni obiteljski odnosi.

Policija je jučer ujutro u 7:25 primila dojavu da se na benzinskoj postaji u Mutilskoj ulici u Puli, nedaleko od gradske zaobilaznice, muškarac polio gorivom, a potom zapalio odjeću.

"Policijski službenici odmah su izišli na mjesto događaja, ali muškarca nisu zatekli jer se on prije dolaska policije udaljio s mjesta događaja te je zatečen u pulskoj Općoj bolnici gdje mu je pružena liječnička pomoć. Zbog zadobivenih opeklina muškarac je prevezen u KBC Rijeka", izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Vitasović je Hini također rekla kako policija utvrđuje sve okolnosti događaja i to je li muškarac svojim postupkom potencijalno doveo u opasnost benzinsku crpu i osobe koje su se tamo nalazile. Policiji nije poznato ni kako je muškarac došao do pulske bolnice, koja je od crpke udaljena oko dva kilometra.

Prema izjavi očevidaca muškarac je prišao jednom crpnom mjestu i iz "pištolja" se polio benzinom i zatim zapalio, najvjerojatnije upaljačem.

O događaju je javnost doznala tek u ponedjeljak kada je "procurila" snimka s tamošnjih nadzornih kamera. 

Pročitajte više