KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Bačić o novim mjerama vlade: Govori se o izmjenama Ovršnog zakona

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDZ-ovog Kluba saborskih zastupnika Branko Bačić govorio je na RTL-u o novim mjerama uslijed situacije s koronavirusom. 

"Mjere koje će biti usvojene sutra u saboru na svoj su način balans između brige i zaštite zdravlja naših sugrađana, ali i zdravlja našega gospodarstva. Jasno da nam je prioritet zdravlje naših sugrađana i time smo došli do mjera koje su podržali naši sugrađani, ali i poduzetnici", rekao je Bačić. 

Kaže kako su u pripremi i nove mjere koje će, kako kaže, biti okrenute građanima. 

"Nastojat će se olakšati pozicije onima koji su najviše pogođeni, a bilo je govora i o izmjenama Ovršnog zakona čime bi se pomoglo našim sugrađanima koji su prije ove krize imali problema i nastojat će se njima izaći ususret", kaže Bačić. 

Ne misli da je potrebno proglasiti izvanredno stanje

Što se tiče oporbenih prijedloga mjera, koje će na red doći kasnije, a zbog čega oporba negoduje, Bačić je podsjetio da je sutrašnje glasanje plod dogovora predsjednika sabora i potpredsjednika iz redova oporbe i nije riječ ni o čemu novom. "Ocjenjujemo da su ove mjere na određeni način dobile punu podršku i da je s njima potrebno što prije izići", istaknuo je Bačić.

Proglašenje izvanrednog stanja smatra nepotrebnim.

"Mislim da se radi o posebnim okolnostima, ali ovo nije izvanredno stanje - kada sve državne institucije i razine vlasti funkcioniraju, nije vrijeme za proglašenje izvanrednog stanja", rekao je Bačić za RTL.

Pročitajte više