Piše: HINA | Prije 7 dana

U Zagorju je troje novozaraženih, objavljene brojke po mjestima

TRI novooboljela od koronavirusa potvrđena su danas u Krapinsko-zagorskoj županiji te ih je sada ukupno 35, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

Novozaraženi pacijenti dolaze s područja Pregrade i Krapine, a jedna je osoba s područja Opatije te je po povratku sa skijanja iz Italije ostala u samoizolaciji u Pregradi, pojasnio je Ferek Jambrek.

Najviše ih je u Pregradi

"Od ukupno 35 pozitivnih, 14 ih je iz Pregrade, osam s područja Krapine, šest iz Huma na Sutli, četiri iz Zaboka, dva iz Donje Stubice i jedna gospođa iz Opatije. Ukupno je 57 posto žena i 43 posto muškaraca", rekao je načelnik županijskog stožera i dodao da se čekaju rezultati testiranja za još dvije osobe.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je da unatoč tome što županija ima najveći broj oboljelih prema broju stanovnika, ne postoje znakovi lokalne transmisije. Velik broj zaraženih rezultat je blizine graničnog prijelaza Macelj, odnosno velikog povratka ljudi iz inozemstva i dnevnih migracija u Sloveniju, pojasnio je župan.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE