Druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, preminuo muškarac u Zagrebu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U KLINICI za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" preminuo je 74-godišnji Zagrepčanin koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru, potvrđeno je Indexu.

Ravnateljica bolnice Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavila kako je jedan od bolesnika na respiratoru u kritičnom stanju.

U teškom stanju je i njegova supruga.

>> TIJEK DOGAĐAJA OKO KORONAVIRUSA IZ MINUTE U MINUTU

Podsjetimo, 74-godišnjak je druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Jučer je potvrđeno da je ugostitelj iz Istre koji je preminuo prije tjedan dana umro od koronavirusa.

Ukupno 481 slučaj u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite jutros je potvrđeno 39 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 481 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile. Zabilježena su prva dva slučaja u policiji, rečeno je na presici.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja. Na respiratoru je 13 osoba - 7 u Zagrebu, 3 u Osijeku, 1 u Rijeci, 1 u Splitu i 1 u Dubrovniku.

Epidemiolozi posljednjih dana poručuju kako smo u uzlaznoj putanji te da će taj broj i rasti. "Dosadašnje brojke nam daju nadu da će naša krivulja biti više položena nego uspravna", rekao je jučer šef HZJZ-a Capak.

Jučer su u Hrvatskoj i prva mjesta stavljena u karantenu. To su Murter i Betina, a na ceste je policija čak postavila šiljke za bušenje guma kako nitko ne bi napustio ta dva mjesta.

Jutrošnji podaci županija koje su održale press-konferencije ili poslale priopćenja:

Istarska županija - 3 novooboljela. Ukupno: 41 slučaj
Osječko-baranjska - Ukupno: 32 slučaja
Splitsko-dalmatinska - 5 novooboljelih. Ukupno 36 slučajeva
Zadarska: Ukupno: 9 slučajeva
Varaždinska - 3 novooboljela. Ukupno: 17 slučajeva
Dubrovnik - 2 novooboljela. Ukupno: 26 slučajeva
Vukovarsko-srijemska - Nema novoobljelih. 1 ukupno
Sisačko-moslavačka - 2 novooboljela. Ukupno 7 slučajeva
Karlovačka županija - 1 novooboljela. Ukupno: 19 slučajeva
Krapinsko-zagorska - 3 novooboljela. Ukupno: 35 slučajeva

Pročitajte više

 

Pročitajte više