Beroš komentirao svoju burnu reakciju na presici

Screenshot: HRT

MINISTAR Vili Beroš bio je gost u sinoćnjoj HRT-ovoj Temi dana.

Prvo se osvrnuo na situaciju u Osijeku. Stanje, kaže, nije alarmantno.

U Osijek je otišao, kaže, dati potporu liječnicima KBC-a i ravnatelju Željku Zubčiću, koji su od jučer suočeni s novom situacijom.

"Uz ranije detektirane bolesnika imamo i 2 bolesnika koji su na respiratoru, zahtijevaju mjere intenzivnog liječenja, suočavamo se s novim izazovima i želio sam da zajedno prođemo protokole postupanja koji su se pokazali adekvatnima", kaže ministar.

Komentirao svoju reakciju

Komentirao je i svoju burnu reakciju na konferenciji za novinare, kada je rekao da u svakom ratu postoji peta kolona.

"Moja reakcija je bila impulzivna, priznajem, no nekoliko desetaka minuta prije presice dobio sam slike s praznim policama. Naravno, nazvao sam i pitao ravnatelje da li je to istina i pokazalo se da to nije točno. Moja izjava je upućena onima među nama koji se više bave politikom, a manje svojim poslom, odnosno liječenjem bolesnika", objasnio je ministar.

Beroš jučer žestoko kritizirao dio liječnika

Podsjetimo, Beroš je jučer ujutro na konferenciji za medije prozvao dio liječnika.

"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme s polica da bi lažno prikazali stanje. Mi znamo da u svakom ratu postoji peta kolona. Tako želim jasno poručiti svima da radimo maksimalno da dobijemo zaštitnu opremu", rekao je Beroš.

"Kad ova ugroza završi, evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, pitam gospodu ravnatelje, gdje su tada bili? Jesu li je nabavili?" rekao je Beroš.

Na kraju je dodao da oni koji bacaju klipove pod noge neće uspjeti.

"Oni koji nam bacaju klipove pod noge, naravno, neće uspjeti, kao nikada dosad", rekao je Beroš.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više