KORONAVIRUS U SVIJETU

U Francuskoj od koronavirusa samo danas umrla 231 osoba, Macron uključuje vojsku

Foto: EPA

FRANCUSKA, koja je potvrdila 231 smrt od koronavirusa, što je najveće povećanje u odnosu na prethodna dva dana, objavila je da uključuje vojsku u pomoć stanovništvu protiv suzbijanja epidemije. 

Porast umrlih iznosi 21 posto u odnosu na prethodna dva dana, objavile su zdravstvene vlasti.

Uz 231 umrlih između jučer i danas te ukupno 1331 smrt izazvanu Covidom-19, Francuska je treća zemlja na svijetu koja je zabilježila najviše smrtnih ishoda u 24 sata, iza Španjolske i Italije.

Operacija "Elastičnost"

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je pokretanje vojne operacije približavanjem vrhunca epidemije novog koronavirusa u zemlji. Tijekom operacije "Elastičnost" mobilizirat će se vojne snage za pomoć stanovništvu u borbi protiv epidemije.

Operacija "Elastičnost" će biti u potpunosti posvećena pomoći i podršci stanovništvu, kao i pomoći javnoj službi u borbi protiv epidemije.

U sklopu te operacije odmah će na jugu Indijskog oceana biti raspoređen amfibijski nosač helikoptera Mistral i početkom travnja nosač helikoptera Dixmunde će biti pozicioniran u području francuske Gvajane kao podrška prekomorskim teritorijima, najavio je predsjednik.

"Jedinstvo i hrabrost će nam omogućiti pobjedu. Tek smo na početku, ali izdržat ćemo", rekao je i ponovio nekoliko puta da "vode rat".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više