El Clasico

Marca: Rakitić je sinoćnjom igrom izgubio mjesto u najvećoj utakmici na svijetu

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONU nakon teškog gostovanja u Napulju u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (1:1) čeka okršaj s najvećim rivalom u španjolskom prvenstvu. Barcelona u nedjelju od 21:00 sat gostuje u Madridu i pobjedom može pobjeći Realu na pet bodova 12 kola prije kraja. 

Ivan Rakitić je sinoć dobio priliku od prve minute, ali je loše odigrao i prvi je zamijenjen u redovima Barcelone. Madridska Marca uvjerena je da hrvatski reprezentativac nakon predstave u Napulju neće dobiti priliku u najvećoj utakmici na svijetu.

"Rakitić je protiv Eibara i Napolija uvezao dvije utakmice od prve minute, ali njegova igra iz Italije vjerojatno znači da istu priliku neće dobiti na Santiago Bernabeuu. Rakitić je prvi zamijenjen, svoje mjesto prepustio je Arthuru koji je imao puno zapaženiju ulogu na travnjaku. Arthur je sad opet u prednosti nad Rakitićem, Kataloncima će protiv Reala trebati veća kontrola lopte i igrači koji mogu odraditi posao u oba smjera", piše Marca.

Problem za Barcelonu je lakša ozljeda Gerarda Piquea zbog koje je njegov nastup upitan. Ako se ne stigne oporaviti, od prve minute zaigrat će Clement Lenglet i Samuel Umtiti. Marca priliku za Realov povratak na vrh vidi u desetkovanoj Barceloninoj obrani.

"Najveća prilika Reala bit će lijeva strana Barcelonine obrane. Silom prilika zbog ozljeda Albe i Roberta tu će igrati Firpo. Protiv Napolija je bio krivac za gol, a mogao je skriviti još koji pogodak. Real će priliku tražiti preko njegove strane jer je ona puno ranjivija od one koju će držati Nelsom Semedo."
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više