Wenger: Zastarjelo pravilo mora se ukinuti, uništava napadački nogomet

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNI navijači podijeljeni su oko pravila ''gol u gostima''. Jedni tvrde da je zastarjelo i da se pod hitno mora ukinuti ako se želi da nogomet napreduje, dok drugi drže da ono možda nije savršeno, ali da boljeg rješenja nema.

 

Među onim prvima je i legendarni bivši trener Arsenala Arsene Wenger koji je pozvao UEFA-u da pod hitno ukine to pravilo. Slavni Francuz smatra da to pravilo ubija napadački nogomet u prvim utakmicama nokaut faze u europskim natjecanjima.

Wenger, koji je Fifin rukovoditelj globalnog razvoja nogometa, naveo je još neke detalje koji mu se ne sviđaju.

''Kad neka momčad igra doma, stalno razmišlja o tome da ne primi gol jer ju to vodi prema ispadanju. Nekad mi se čini da gol u gostima postaje veliki hendikep kad igrate svoju prvu utakmicu kod kuće, jer morate napasti, ali i sačuvati svoj gol i protivniku ne dopustiti mnogo šansi'', izjavio je Wenger.

Francuz nije potvrdio je li promjena pravila gola u gostima nešto što će pokušati promijeniti sad kad ima visoki položaj u Fifi, ali je naglasio da osjeća kako je trenutna situacija naslijeđe prošlih vremena.

''Predložio sam da se na dulje vrijeme riješi pravilo gostujućeg gola, jer je težina gola u gostima prevelika u modernom nogometu. Barem prije početka produžetka. To pravilo više nije opravdano. Uvedeno je davno, kada televizija nije imala svoju snagu kao danas, a tereni su bili loši. Mislim da bi ukidanje pravila o golu u gostima bila ispravna odluka'', zaključio je Wenger.

Pročitajte više