IVAN RAKITIĆ

Barca u problemu uoči uzvrata s Napolijem, Rakitić bocnuo upravu: "Znali su sve"

Foto: EPA

NAPOLI i Barcelona odigrali su 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a Ivan Rakitić je igrao do 56. minute kada ga je zamijenio Brazilac Arthur.

Sasvim je sigurno da će hrvatski veznjak započeti i u uzvratnoj utakmici na Nou Campu budući da tada Quique Setien zbog kartona neće moći računati na Sergija Busquetsa i Artura Vidala 18. ožujka.

Barceloni, nije sporno, nedostaje širine u kadru pa je Rakitić poslao poruku upravi s kojom igrači u posljednje vrijeme nisu na jednakoj valnoj duljini.

"Da, ali to su sve već znali odgovorni", rekao je 31-godišnji veznjak.

Kada su ga novinari upitali ima li Barcelona potrebnu širinu kadra, kratko je odgovorio:

"Rješenje je takvo kakvo je. Mi koji smo ovdje skupit ćemo snage jer imamo vrlo važnu utakmicu u uzvratu."

Frenkie De Jong, Arthur i Ivan Rakitić trebali bi iznijeti svih 90 minuta u uzvratu jer pored Busquetsa i Vidala nedostaje i ozlijeđeni Sergi Roberto. Setien može računati i na 20-godišnjeg Riquija Puiga iz B momčadi.

O samoj utakmici na San Paolu kaže:

"Znali smo da će biti vrlo teško. Teško je igrati protiv momčadi koja je toliko zatvorena. Napravili smo jednu grešku i oni su dali gol."

Inače, već neko vrijeme traju previranja u kadrovima španjolskog prvaka, posebno zbog izjava sportskog direktora Erica Abidala koji je javno kritizirao igrače. Francuz je govorio kako je klub htio prodati Rakitića te da su igrači uglavnom najveći krivci što je morao otići bivši trener Ernesto Valverde.

Abidalu je javno odgovorio Lionel Messi, a posljednjih tjedana klub svim silama pokušava sanirati štetu.

Napoli - Barcelona Live Score

 

Pročitajte više