Ostavila ga je nakon zlostavljanja. Australski ragbijaš zapalio je nju i djecu

Foto: Facebook

PRIJE nekoliko je dana strašna tragedija potresla Australiju.  Nekadašnji ragbijaš Rowan Baxter zapalio je auto u kojemu je bila njegova žena s troje male djece. Djeca su živa izgorjela u obiteljskom SUV-u, dok je majka Hannah Clarke preminula kasnije u bolnici. Baxter se ubio pored auta.

Australski mediji sada otkrivaju kako je iza tog strašnog čina stajalo višegodišnje zlostavljanje supruge koja je u prosincu odlučila zlostavljaču reći dosta, ali on to nije želio prihvatiti.

Lokalnim medijima policija je potvrdila da je od prosinca u više navrata intervenirala zbog nasilja u obitelji.

Nije ju tukao pa nije mislila da se radi o obiteljskom nasilju

Kako je u intervjuu za 9news ispričala Manja Whaley, prijateljica ubijene Hannah Clarke, Hanna godinama nije bila svjesna da zlostavljanje nisu samo udarci.

"Znala mi je reći da je nije udario, ali sve ono što je radio je bilo zlostavljanje. Ja radim u tom sektoru već godinama, pomažem zlostavljanim ženama, htjela sam i njoj pomoći. Objasnila sam joj što je sve zlostavljanje...

Suprug ju je stalno optuživao da ga vara, pod kontrolom je držao njene profile na društvenim mrežama, vrijeđao ju je, i to na jako ružan način. Znao joj je reći: 'Pogledaj si trbuh, odvratan je'", ispričala je Whaley.

Otkrila je da je Baxter prijetio da će ubiti najstarije dijete, koje je Hannah imala iz ranije veze. Prijetio je i da će ozlijediti njihovu djecu ako se ona odbije seksati s njim. Također, nije joj dao da u teretanu, u kojoj je bila trenerica, nosi kratke hlačice da ne bi bila privlačna drugim muškarcima.

"Bila je emocionalno, seksualno, financijski zlostavljana. Ali nije bila svjesna da se radi o zlostavljanju. Seksualno je bila zlostavljana svakog dana. Ako je odbila seks, nije kaznio samo nju nego i djecu. Uvijek mi je govorila da je nikad nije udario.  Ali kroz naše razgovore shvatila je na kraju da je to što joj on radi zlostavljanje. Odlučila je ostaviti ga", priča Whaley.

Ostavila ga je dva i pol mjeseca prije

5. prosinca Hannah Clarke napustila je Rowana Baxtera.

Nekoliko mjeseci kasnije ubio je nju, djecu i sebe.

"Ja sam jaka žena. Neću samo sjediti i plakati nad sobom niti ću ikad više dozvoliti da me netko maltretira. Neću pričati s ljudima koji mi diktiraju što da radim. Ja nisam žrtva, ja ću preživjeti. Kontroliram svoj život i ne postoji ništa što ne mogu napraviti", napisala je nedugo prije smrti Hannah na svom Instagram profilu..

Pročitajte više