Britanci proizvodili cigarete u bunkeru u Španjolskoj, radnici se skoro ugušili

Screenshot: YouTube/Málaga 24h TV Noticias

ŠPANJOLSKE vlasti otkrile su ilegalnu tvornicu cigareta u kojoj je pronađeno šest stranih radnika koji bi se ugušili da ih policija nije oslobodila.

Uhićeno je dvanaest britanskih državljana za koje se sumnja da su vodili tvornicu.

Improvizirana tvornica cigareta zapravo je bila bunker ispod konjušnica u južnoj provinciji Malaga. U njoj se proizvodilo do 3500 cigareta na sat.

Obavještajna agencija Europol i španjolska policija tvrde da se radi o prvoj otkrivenoj podzemnoj tvornici krivotvorenih cigareta u EU.

Pustili radnike da se uguše

Policija je u bunkeru pronašla šest ukrajinskih i litvanskih radnika koji su jedva disali jer je generatoru koji dovodi zrak ponestalo plina. Ranije tijekom dana vlasti su uhitile 20 osoba povezanih s krijumčarenjem cigareta, ali nitko od njih policiji nije spomenuo da su radnici ostali zatvoreni u bunkeru.

Uspaničeni Ukrajinci i Litvanci udarali su po gornjem dijelu bunkera i vikali dok je policija pretraživala područje. Policajci su na kraju pronašli radnike i oslobodili ih.

Španjolske vlasti su tom prilikom zaplijenile 153.000 paketa cigareta, više od 17 tona duhana, 20 kg hašiša i 144 kg marihuane.

Pročitajte više