VIDEO Brkić ostao zbunjen, Milanović se nije rukovao s njim

Foto: HRT/Screenshot

TOČNO u podne Kolinda Grabar-Kitarović posljednji je put kao predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, uz tihi prijavak na terasi Ureda na Pantovčaku, pozdravila Počasno-zaštitnu bojnu i ušla u svečanu dvoranu, u kojoj je Zoran Milanović prisegnuo kao 5. hrvatski predsjednik.

Uz Kolindu je bio i njezin suprug Jakov Kitarović. Osim Milanovićeve obitelji, koja je bila u prvom redu, te bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića, na inauguraciji su bili premijer Plenković s potpredsjednicima vlade Davorom Božinovićem, Damirom Krstičevićevim i Predragom Štromarom (Zdravko Marić je na službenom putu).

Uz predsjednika sabora Gordana Jandrokovića bili su i potpredsjednici Milijan Brkić, Željko Reiner, Božo Petrov, Siniša Hajdaš Dončić i Furio Radin te predsjednik Vrhovnoga suda Đuro Sessa i načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov.

Nakon Milanovićevog kratkog govora, on je osobno pozdravljao prisutne koji su mu čestitali. Došavši do reda u kojem su sjedili potpredsjednici sabora, Milanović je ruku pružio Hajdašu Dončiću, Radinu i Boži Petrovu dok se sa Željkom Reinerom i Milijanom Brkićem nije rukovao. Sudeći po zbunjenom pogledu Milijana Brkića, on je ostao iznenađen što nije dobio ruku. Namjerno ili ga Milanović možda zbog uzbuđenja nije vidio?

Brkić je za RTL komentirao kako je on suprotni pol od Milanovića i od njegovih političkih stavova.

"Ja sam uvijek poštivao institucije i poštujem pobjednika u ovoj političkoj utakmici", kazao je Brkić i istaknuo da je on jedan od prvih koji je Milanoviću čestitao na pobjedi.

Zanimljivo je i da je Brkić među prvima napustio Pantovčak, odmah iza Mesića.

Pročitajte više