Naoružani pljačkaši u Hong Kongu ukrali stotine rola toaletnog papira

Screenshot: Index

NAORUŽANI pljačkaši ukrali su rano ujutro u Hong Kongu stotine rola toaletnog papira u vrijednosti od oko 130 dolara, javlja BBC.

Tri muškarca naoružana noževima napali dostavljača i ukrali toaletni papir

Pljačkaši su prijeteći noževima presreli dostavljača jedne trgovine u četvrti Mong Kok, poznatoj po sukobima bandi tzv. trijada. Policija ih je uspjela uhvatiti. Prema njihovom izvještaju pljačkaši su zaprijetili dostavljaču koji im je potom dao role toaletnog papira. Pljačkaši su uzeli 600 rola u vrijednosti od oko 130 dolara.

“Dostavljaču su prijetila tri muškarca naoružana noževima koja su potom uzela toaletni papir u vrijednosti od 130 dolara”, rekao je glasnogovornik policije.

Zbog koronavirusa u Hong Kongu vlada nestašica kućnih potrepština 

U Hong Kongu trenutno vlada nestašica toaletnog papira zbog paničnog kupovanja zaliha uzrokovanog strahom od koronavirusa. Diljem Hong Konga ispred trgovina ljudi čekaju u redovima nakon što roba dođe na police. Unatoč obećanjima vlade da će opskrba hranom i drugim kućanskim potrepštinama teći neometano, ponestaje toaletnog papira. Osim toaletnog papira, građani Hong Konga masovno kupuju i rižu, tjesteninu te proizvode za čišćenje. A gotovo nemoguće je nabaviti zaštitne maske i rukavice.

Slična panika zavladala je i u Singapuru gdje je potvrđeno 75 slučajeva zaraze koronavirusom.

 

Pročitajte više