Ovo je muškarac kojeg policija povezuje sa smrću maloljetne djevojke u Zagrebu

Foto, video: Goran Stanzl/PIXSELL

POLICIJA je u stanu muškarca kojeg su noćas priveli zbog sumnje da je povezan sa smrću maloljetne djevojke u Novom Zagrebu, a u taj su stan danas doveli i privedenog muškarca. 

Neslužbeno se doznaje kako se radi o podstanarskom stanu. Nalazi se u prizemlju stambene zgrade u Šenovoj ulici 16. Taj je stan dvjestotinjak metara udaljen od mjesta na kojem je, na vanjskim stepenicama koje vode u podrum zgrade u drugoj ulici, u istom naselju, zagrebačkom Sopotu, jučer ostavljeno beživotno tijelo. 

Policija je jutros potvrdila kako se radi o tijelu maloljetne djevojke. Ona je posljednji kontakt, sumnja policija, imala s 30-godišnjim muškarcem kojeg su priveli s lisicama na rukama. 

Danas je policija u stanu u kojem je boravio, a radi li se o pretrazi ili očevidu u ovom trenutku nije jasno, no nije isključeno da policija sumnja kako je djevojka umrla upravo u tom stanu. Navodno je u tom stanu u posljednje vrijeme i živjela s muškarcem.

U zgradu su ušli i policijski forenzičari, a oko 15:30 sati policajci su doveli privedenog 30-godišnjaka kako bi, pretpostavlja se, nazočio pretrazi, odnosno očevidu. Na glavi je imao kapuljaču, a pridržavala su ga dvojica policajaca u civilu.

Riječ je o prizemnom stanu na rubu zgrade koji su noćas opkolili policajci.

Beživotna djevojka ležala na stepenicama umotana u tepih

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je jučer ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotna djevojka ležala je na stepenicama s glavom prema dolje.

Predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb - istok Milenko Arapović još je jučer rekao kako sumnja na to da ipak nije riječ o prirodnoj smrti. "Kako se sve dogodilo u sumnjivim okolnostima, istraga će potrajati", rekao je Arapović. 

Prema neslužbenim informacijama, na tijelu djevojke nije bilo otvorenih ozljeda.

"Zgrozim se od pomisli da ju je možda netko zadavio. Strah nas je sve. Povukli smo se u stanove i ne izlazimo. Inače je ovdje mnogo življe, pogotovo kada je sunčan dan", rekla je jučer stanarka s prvog kata zgrade ispred koje je pronađeno tijelo. Policija je, dodala je, obilazila stanove ispitujući stanare jesu li vidjeli što sumnjivo, a raspitivali su se i je li netko čuo da počinitelji vuku tepih ulicom.

Pročitajte više