Šefovi ekstremističkog portala Dnevno uhićeni zbog reketarenja

Foto: Screenshot

ZBOG sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja iznude, zagrebačka policija privela je jučer glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić, javlja Jutarnji.

Neslužbeno se doznaje kako su u proteklih nekoliko tjedana ucjenjivali oftalmologa Nikicu Gabrića, osnivača i ravnatelja Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost. 

Nisu tražili konkretan novčani iznos

Naime, "nudili" su mu da će povući planiranu seriju tekstova o njemu, čiji bi sadržaj za njega navodno bio kompromitirajući, ako im na adekvatan način nadoknadi "troškove". 

Nisu tražili konkretan novčani iznos, nego da njegova klinika i zainteresirani partneri plate oglase na odgovarajućem broju stranica u tjedniku 7Dnevno.

Oglasni prostor navodno bi stajao oko 200 tisuća kuna. 

Prema neslužbenim informacijama, Gabrić ih je odbio, a serija tekstova u kojoj ga nazivaju šefom masonske lože je objavljena.

Jučer su u sjedište zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj privedeni Marko Cigoj, Marija Dekanić i Vuk Radić. 

Svima su uručene tzv. pouke o pravima u kojima su mogli pročitati za što ih se sumnjiči i kakva su njihova prava. Tijekom istraživanja policija je razgovore, kako doznajemo, osim s osumnjičenima obavila i s nizom drugih osoba koje su imale doticaja s cijelom pričom. 

"Ne krijem što radim i gdje pripadam"

Po svemu sudeći, troje osumnjičenih trebalo bi nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja biti pušteno na slobodu.

Protiv njih vjerojatno će biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava nakon čega bi procesuiranje trebalo ići redovnim putem.

Nikica Gabrić je trenutno u Sarajevu, a u razgovoru s Jutarnjim se osvrnuo i na napise o masonskoj loži. 

"Mogu vam reći da ne krijem što radim i gdje pripadam. Radi se o tome da smo mi u postupku priznanja od strane francuske lože i da su se neki naši članovi, očito nezadovoljni statusom i funkcijama koje nisu dobili, odlučili na ovakav način pobuniti", kaže Gabrić. 

Policija je službeno potvrdila da se provodi spomenuto kriminalističko istraživanje.

Pročitajte više